De Gios van René Kranendonk

IR presenteert de Gios van René Kranendonk uit Steenwijkerwold. Hij rijdt een Campagnolo afgemonteerde Gios A70 Ultralite.

Gios van René Kranendonk @ Italiaanse Racefietsen

Gios van René Kranendonk @ Italiaanse Racefietsen

“Dit voorjaar heb ik via Marktplaats een Gios gekocht. Jarenlang had ik al een wens om een fiets van dit prachtige Italiaanse merk te bezitten. Het frame zag er nog prima uit (op een paar kleine gebruikssporen na), maar de fiets was niet naar mijn wens afgemonteerd (Shimano Ultegra groep, mix onderdelen FSA, BBB, Mavic, etc.). Het ging me dus vooral om het frame en ik wist op het moment van aanschaf al dat ik de fiets geheel naar eigen wens zou gaan opbouwen.

De afgelopen maanden ben ik op zoek gegaan naar passende onderdelen en heb als eerste een nieuwe Campagnolo groep bij een plaatselijke fietsenmaker aangeschaft. Het is een Athena 11-speed groep geworden, met compact cranckstel; Ingeruild van een nieuwe Bianchi, nooit gebruikt en tegen een schappelijke prijs heb ik de groep over kunnen nemen. Zwart, geheel zoals ik het voor ogen had, met mooie carbon shifters. Al een hele vooruitgang vergeleken bij de oude en verweerde Ultegra groep!

Tijdens mijn vakantie in Frankrijk kreeg ik problemen met het achterwiel. Na een bezoek aan de plaatselijke fietsenmaker bleek de achteras kapot te zijn en het zou een week duren voordat het wiel gerepareerd kon worden. Ik wilde fietsen en niet wachten en vroeg of de beste man geen goede set wielen had liggen. Na enkele minuten zoeken kwam hij met een mooie set Campagnolo Proton aanzetten… Aangezien de Mavic wielen niet meer in al te beste staat waren en ik niet een week wilde wachten op de onderdelen en reparatie, heb ik de set wielen gekocht. Tot nu toe geen spijt van gehad; de oude Mavic Eliteset was weliswaar lichter, maar ik vind deze set wel erg mooi staan bij mijn fiets.

Tot slot heb ik stuur, stuurpen, zadel en zadelpen vervangen. Het zadel is een Fizik Arione geworden; had ik goede ervaringen mee en de overige onderdelen zijn van Deda. De fiets is nu volledig Italiaans opgebouwd. Het prachtige blauwe frame in combinatie met zwarte onderdelen is wat mij betreft tijdloos en oogt strak en stoer. De leeftijd van de fiets weet ik niet; ik denk eind jaren negentig, het typeplaatje ontbreekt.”

Meer informatie
Pin It


1 Reactie op “De Gios van René Kranendonk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *