De Alan van Piet Beerens

IR presenteert de Alan van Piet Beerens. Het gaat om een rode crosser die ook als sportfiets kan fungeren dankzij bevestigingspunten voor spatborden op het frame en de vork.

Alan van Piet Beerens @ Italiaanse Racefietsen

 

“Het heeft even geduurd, maar nu heb ik toch in München een crosser gevonden die mij past. De vorige was 2 cm te klein. Het frame is geschikt als crosser, maar ook als sportfiets. Het is namelijk voorzien van oogjes aan de voorvork. Achter het bracket is geen mannetje gemonteerd maar een plaatje met een gat voor bevestiging van een standaard. Ik heb zelf deze constructie nog nergens gezien bij een Alan.

Het frame ct 58 cm hoog, maar ook 58 cm cc lang, hetgeen resulteert in een wielbasis van 106 cm, iets langer dan een doorsnee crosser. Ik denk dat deze lengte geen probleem met zich mee zal brengen. Mocht het wel zo wezen dan kan ik er altijd nog een mooi sportfietsje van maken.”

Meer informatie


4 reacties op “De Alan van Piet Beerens

 1. Mooie crosser Piet!
  De Lady Alan van Mrs Farelli heeft ook bevestigingsoogjes maar achter de bracket een gewoon mannetje.
  Hoop je binnenkort op een retro-cross/toertocht te treffen met deze fiets.

 2. ton.oosterbosch@gmail.com

  Dit is een Alan Radoneur en geen ALAN Cross. Gezien het mannetje en de spartbordoogjes maar ik vind hem zeker ook geschikt voor Cross al weet ik niet of het een verhoogd bracket is? in elk geval erg fraai opnieuw opgebouwd door Dhr Piet Beerens.

 3. pietjepinarello

  Ik denk zelf ook dat het een randoneur is,het bracket zit wel op de hoogte van een crosser,en de wiebasis is 206 cm,ik weet niet wat de wielbasis van crosser van 58 cm ct is.Ik heb op het moment ongeveer 500 km met de fiets gereden,het bevalt mij ondanks het gewicht van 11 1/2 kg goed,hij is wat slap in de bracket maar dit komt het comfort weer ten goede.Ik heb de fiets wel nog aangepast dmv een 9 speed schakeling uit1998,de eerste 9 speed met bolle grepen,verder aan de voorzijde een blad met 44 tandjes,aan de achterzijde een casette 13/26.

  Gr Piet Beerens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *