De Milani van David Dees

IR presenteert de Milani van David Dees. David is in het bezit van een fraai stalen exemplaar afgemonteerd met Campagnolo Nuovo Record.

Milani van David Dees @ Italiaanse Racefietsen

“Hierbij stel ik mijn Milani fiets voor waar ik dit jaar de Retro Ronde Van Vlaanderen mee reed. Wanneer ik mijn schoonvader vertelde dat ik op zoek was naar een stalen retro fiets voor mijn vriendin (liefts Italiaans natuurlijk), kwam hij op een dag met deze te voorschijn. Bleek van een medewerker van hem te zijn die vroeger koerste en deze fiets geduurende jaren in de garage had staan.

Daar het frame te groot was voor mijn vriendin heb ik deze prachfiets toch overgekocht voor mezelf, gerestaureerd en daar nog geen seconde spijt van gehad. Omdat ik het raden had naar de oorsprong van de fiets en het merk Milani mij niet zo bekend was, heb ik eerst wat opzoekwerk verricht via het internet. Wanneer bleek dat de bouwer, Luigino Milano, de schoonvader en leermeester is/was van Dario Pegoretti heb ik deze wat foto’s doorgestuurd van de fiets met de vraag naar de oorsprong. Een paar dagen later keer ik het volgende antwoord ;

“Hi David,
Compliments , it is truly a beautiful frame and in a really good shape.
It was built around 79/80 in the workshop of my father-in via salieri 2 in Verona.
Have a nice day,
dp”

Deze fiets is opgebouwd met Campagnolo Nuovo Record onderdelen, Cinelli Giro d’Italia stuur, 3ttt stuurpen, Campagnolo zadelpen, Cinelli unicanitor zadel en Mavic velgen. Met achteraan een originele Jumo en vooraan een Continental Giro tube. De schuine hoek van de vork maakt dat de fiets vooraan heel stabiel is, de achtervork reageerd eerder direct. Eens op kruissnelheid rijdt hij als een trein en was voor mij dan ook een prima partner tijdens de Ronde. Hopelijk nu op naar L’Erioca :-)”

Meer informatie
Pin It


3 reacties op “De Milani van David Dees

  1. Prachtige Fiets,David.Ik ben op zoek naar hetzelfde type maat 57/58 ct.Mocht je ooit afscheid willen nemen van de fiets hou ik mij aanbevolen. Mvrg Pietjepinarello.
    Eventueel Pinarello als ruilobject.

  2. MILANI bouwde ook voor verschilende andere merken frames,oa de eerste top Pinarello;s SPECIALE midden 70s,de eerste SUPERS van COLNAGO,verder COLNER,CHIORDA,BIANCHI,BOTTECCHIA,LERI,BATTAGLIN,MOSER,SCHULTZ,GIRINI,LUSATTI,MILANETTI enz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *