De Carrera van Peter Jagers

IR presenteert de Carrera van Peter Jagers uit Mijdrecht. Peter rijdt een Veleno afgemonteerd met SRAM Red Black groep.

Carrera van Peter Jagers @ Italiaanse Racefietsen

“Na bijna zes jaar op een ‘Deutsches Fahrrad’ te hebben gereden en een gedegen zoektocht van ruim een jaar is het er toch van gekomen. Op de meest recente Bike Motion (2012) zag ik mijn nieuwe paradepaardje, een Carrera Veleno.

Twijfel bleef om een ‘Italiaan’ te kopen, ook toen ik oog-in-oog stond met de fiets in de winkel om ‘m te gaan bestellen. Met mijn lengte 185 cm en een gewicht 75 kg (uiteraard verhoudingsgewijs niet extreem) is dit wel wat voor mij? Italiaanse fietsen zijn immers gemaakt voor kleine ranke Italianen.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus de knoop doorgehakt, dit wordt mijn nieuwe raspaardje, ondanks al de andere zeer fraai ogende kleurrijke ‘Italianen’ in de winkel. Wat kleur betreft was het voor mij simpel, zwart. Maar dan ook complete zwart (voor zover mogelijk).

Vanaf december 2012 (toen ik hem kon ophalen, verlaat Sinterklaascadeau) heeft de fiets weken lang in de bijkeuken gehangen. De ‘viaggio inaugurale’ vond plaats op 4 maart in 2013. Het was me de winter wel, dus ik moest geduld hebben. Want je neemt je nieuwe speeltje toch niet meteen in slecht weer mee naar buiten.

De eerste test was prima, een genot. Voelde voor het eerst bij een fiets wat men bedoelt met de term ‘elke trap is raak’. De fiets reageert snel en goed. Verder het comfort is prima ondanks de geïntegreerde zadelpen. Heb wel na bijna 1000 km de wielset vervangen voor een Fulcrum Red Wind H50 set, want de oorspronkelijke set vertoont zwakheden. Dit maakt de fiets nog beter qua gedrag maar zeker ook qua looks.

Mijn passie op de fiets is vooral klimmen in de Alpen (Frankrijk en Italië). Het doel is de fiets qua gewicht nog te reduceren. Volgende stap is nog een wielset voor het klimwerk als ook een ander (lichter) zadel. Verder is er qua gewicht nog wel het e.e.a. uit halen, ander stuur en stuurpen ook kunnen bijdragen aan een verlaging. Ik hoop in ieder geval een hoop mooie en veilige km’s te maken op deze ‘bicicletta Italiano'”.

Specificaties
 • Frame: Carbon (65% zeer resistent T700sc koolstofvezel, 25% ‘High Modulus’M30J 3K koolstof binding en 10% ‘High Strength’ 60T koolstofvezel)
 • Maat: XL
 • Crankstel: SRAM Red Black
 • Pedalen: Look Keo 2 Max carbon & white
 • Voorderailleur: SRAM Red Black
 • Achterderailleur: SRAM Red Black
 • Shifters: SRAM Red Black
 • Remmen: SRAM Red Black
 • Stuur: Dedacciai RHM02
 • Stuurpen: Dedacciai RHM02
 • Zadel: Selle Italia Q-bik
 • Zadelpen: N.v.t.
 • Wielset: Easton Aero (orgineel), upgrade naar Fulcrum Red Wind H50
 • Banden: Continental Grand Prix 4000S
Meer informatie
Pin It


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *