De Bianchi van Piet Beerens

IR presenteert de Bianchi van Piet Beerens. Het gaat dit keer om een stalen exemplaar uit de jaren vijftig. Coppi had er zo mee weg kunnen rijden…

Bianchi van Piet Beerens @ Italiaanse Racefietsen

“Dit oude beestje heb ik zo goed als ik kan in zijn oude glorie hersteld. Het frame en ook de afmontage is overeenkomstig de originele koersfiets van Fausto Coppi in 1954. Alleen het celeste ontbreekt. Ik vind het jammer om deze creatie te herlakken. Ik ben zelf zeer tevreden met het eindresultaat.

Op mijn oproep voor originele onderdelen hebben diverse personen gereageerd. Mijn dank hiervoor. Het crankstel was nog bij de verkoper van het frame in Italië en de velgen komen van Erik Boelen uit Neerkant.”

Meer informatie


4 reacties op “De Bianchi van Piet Beerens

  1. Dag Piet, het houdt nooit op!
    Mooie Bianchi zeg. Gaaf! Als je er echt van baalt dat ie niet celeste is, dan mag je hem altijd voor een zacht prijsje aan mij over doen. Ik heb daar op zich geen moeite mee;-) Ik vind het juist wel origineel dat ie niet celeste is.
    grtjs, wouter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *