Coppi in een Tourspecial van 1952

IR-lezer Odyseus3 scant historische edities van fietsbladen en kranten in voor zijn blog. In 1952 komen we ondermeer Coppi tegen in een speciale Toureditie van Le Miroir des Sports. Spectaculaire foto’s en een fantastische manier om een Tour uit het verleden te herbeleven…

Coppi in een Tourspecial van 1952

Op www.cyclingpassions.eu, de site van Odyseus3, (waarover ik eerder al schreef omdat hij daar ook foto’s van een aantal mooie Rabo-Colnago’s die in zijn bezit zijn, heeft staan) kun je nog veel meer scans van historische nummers van Le Miroir des Sports bekijken. Heel bijzonder.

Op de platen hierboven zie ondermeer hoe Coppi (die op de cover in kleur sprekend op Wiggo lijkt maar dat terzijde) gedepanneerd wordt wegens een lekke voorband, maar vervolgens door de mechanieker een achterwiel aangereikt dreigt te krijgen… Ja, dat waren nog eens tijden…

Meer informatie

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *