De Bianchi van Maurits Geven

IR presenteert de Bianchi van Maurits Geven. Maurits rijdt een Shimano afgemonteerde Infinito uit 2012.

Bianchi van Maurits Geven @ Italiaanse Racefietsen

“Na 17 jaar heb ik vorig jaar besloten om weer te gaan fietsen. Op zoek naar een mooie fiets zat bij mij in de gedachten van 17 jaar terug de oude celeste kleur fiets van Bianchi. Vervolgens kwam ik op internet een witte Bianchi met celeste details tegen, waarna ik verkocht was.

Na drie maanden fietsen kreeg ik een ernstige parachute ongeluk en lag alles stil. Toen ik medio augustus weer een beetje op de fiets zat om te revalideren was dat heel fijn. Vanaf die tijd zat ik veel thuis op internet te kijken naar mooie spullen voor mijn fiets. Nadat ik lid werd van de Vacansoleil DCM fanclub begon het: ik wilde ook zo’n fiets!

In december kwam ik de Bianchi Infinito tegen en wist ik dat ik die wilde hebben! Standaard wordt de Infinito met 105 en FSA onderdelen afgemonteerd, de Fulcrum racing 7 wielen zijn niet de slechtste maar het zijn wel instap wielen.

Dus om de fiets wat meer uiterlijk te geven, heb ik alle FSA onderdelen vervangen door de FSA K-force light carbon onderdelen, met een mooi Vacansoleil team zadel en Lizard Skins celeste stuurlint en dan de Edco albula wielen, is het echt een top fiets geworden. Mede door het gebruik van FSA K-Force light carbon onderdelen is de fiets ook wat lichter geworden.”

Specificaties

Specificaties

 • Merk: Bianchi
 • Model: Infinito
 • Bouwjaar: 2012
 • Jaar aanschaf: 2012
 • Groep: Shimano 105 : de rest is af gemonteerd met Fsa- K-Force Light
 • Wielset: Edco Albula
 • Gewicht: 7,8 kg
Meer informatie


3 reacties op “De Bianchi van Maurits Geven

 1. Mooie fiets, Maurits! Leuk die Celeste details.

  Ik rijd zelf sinds dit jaar ook op een 2012 Infinito met 105. Heb er nu 2.500 km opzitten. Prachtfiets, maar heb wel wat problemen met de voorderailleur (ketting loopt er aan de buitenkant af als ik achter niet op één van de grootste tandwielen zit). Bovendien een flinke kraak in (denk ik) het bottom bracket.

  Hoe bevalt de compact jou? Kun jij wel zonder nadenken (of zeer voorzichtig doen) schakelen naar het grote blad?

 2. ik heb ook een bianchi infinito met Shimano ultegra
  compact van binnen naar buiten schakelen super een tik en licht op het grote blad maar je moet je fiets is goed afstellen

 3. Hoi Jaap Zoals de weerd al zegt je moet de fiets gewoongoed afstellen, misschien helpt het om dan gelijk een nieuwe cassete achter en een nieuwe ketting er op te gooien. wat betreft de bottom bracket dat moet je even afwachten wat hij doet als je eerst die andere twee heb op gelost. ps heb je nog vragen mail mij maar.
  als je in de buurt woont dan wil ik je wel helpen geen probleem.
  Groet Maurits

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *