De Pinarello van Daan van Oort

IR presenteert de Pinarello van Daan van Oort. Hij rijdt een Quattro uit 2011, afgemonteerd met Campagnolo Super Record.

Pinarello van Daan van Oort @ Italiaanse Racefietsen

“Na een leven op de MTB kocht een vriend en getuige Chris van der Meijs zijn oude racefiets terug en dat bleek het begin van een heerlijke hobby. Omdat ik het allemaal niet zeker wist of een racefiets wel bij mij zou passen via Jan Kooi tweewielers in Nijmegen eerst maar eens een betaalbaar fietsje aangeschaft. Dat was een Gazelle Vuelta.

Na heel veel kilometers en likkebaardend kijken hoe de andere getuige Stephan Kraai weer een prachtige Pinarello kocht toch ook maar eens gaan sparen voor iets Italiaans.Na tTwee jaar achter elkaar de show van Plieger Sport te hebben bezocht en vele fietstijdschriften later zou het een Bianchi worden… Maar na een gesprek met Jacques Hanegraaf toch besloten een Pinarello te gaan rijden.

Op een vrijdagavond in Meerkerk een fantastische witte Pinarello Quatro uitgezocht. Het moest natuurlijk geen standard uitgerust model zijn want daar zit geen Campagnolo op. Blijkt dat je over veel meer na moet denken dan alleen maar een frame en schakeling…. Uiteindelijk Campagnolo Athena en Mavic Ksyrium Elite wielen en compact stuur om mee te beginnen. Wat een enorm verschil en het fietsen werd ook een stuk leuker. Door het carbon kan ik ineens mijn kracht kwijt en schiet de fiets vooruit.

Nu twee jaar verder en weer de nodige aanpassingen zoals Campagnolo Super Record 11 speed en de keuze uit Marchisio SL of Marchisio carbo race wielen maar ook een mooi Most Talon 1K compact stuur helemaal happy met een prachtige Pinarello.”

  • Frame: Pinarello Quatro 2011
  • Kleur: White/Silver
  • Schakeling: Campagnolo Super Record 11 speed
  • Stuur: Most Talon 1K compact
  • Zadel: Most (normaal Selle Italia maar die is gebroken)
  • Wielen: Marchisio Super Light
  • Marchisio Carbo Race Clincher 50mm
  • Banden: Michelin Pro 4 (voor in de regen)
  • Continental Grand Prix 4000S
  • Pedalen: Look KEO Blade
Meer informatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *