De Pinarello van Johan

IR presenteert de Pinarello van Johan uit Brabant. Hij rijdt een Dogma 65.1  uit 2013, afgemonteerd met Campagnolo Super Record.

Pinarello van Johan @ Italiaanse Racefietsen

“Na 4.5 jaar op een colnago te hebben gereden (die achteraf een maat te klein was) werd het tijd mijn droomfiets te laten bouwen. Dat het een Pinarello zou worden was zeker. Na alle kleuren te hebben bekeken in juni op internet moest ik alleen nog een geschikte dealer vinden die ‘m zou leveren.

Na wat gebel naar dealers links en rechts kwam ik erachter dat je niet bij iedereen zo een raspaardje moet kopen maar bij mensen die er zelf ook een rijden en een liefhebber zijn met vele jaren vakkennis. Voor mij was vakkennis en maatvoering erg belangrijk. Dus dan kom je in mijn ogen uit bij één man en dat is Wim Evertse uit Zierikzee. Niet bij de deur maar helemaal de moeite.

Zijn stijl van een Pinarello opbouwen is voor mij ‘t mooist van Nederland en ik ben nogal veeleisend als het om een fiets gaat. Kortom meting gedaan bij Wim, naar zijn show geweest in october te Renesse en heb mijn Dogma 65.1 dus ook bij Evertse besteld, evenals een stuur in de kleuren van ‘t frame. Hij heeft daar een zeer goede spuiter voor.

Toen stukje bij beetje al mijn droomparts gekocht voor mijn Dogma en toen begon het wachten. Wat een hell was dat serieus dat duurde en duurde mijn hemel. Tevens vaker met Wim Evertse contact gehad over mijn fietske maar Wim is eerlijk en baalde er zelf ook van dat ‘t 6.5 maand heeft geduurd voor ik mijn fiets had. Maar hij excuseerde zich netjes voor ‘t feit dat ik zo lang moest wachten.

Maar toen opeens belde hij breng je parts hij is er. Erg jammer dat ‘t slecht weer was toen ik ‘m ophaalde in Zierikzee, had graag naar huis gereden. Toen ik thuis kwam met de fiets achterin de auto kwamen er hagelstenen zo groot als erwten uit de lucht dus een dagje met fietsen gewacht.

Wauwwww daar stond hij dan in de huiskamer wat een racemachine om te zien ‘t spuitwerk en het bouwen naar mijn zin, helemaal tot in de puntjes afgeleverd door Evertse. Mijn eerste rit was een bijzondere belevenis omdat ik snel voelde dat ik goed ben opgemeten voor dit peperdure monster. Hij stuurt zeer strak en je voelt echt dit is een racebike. Misschien ben ik er gewoon verliefd op… Wat ben ik er blij mee hij bevalt me enorm goed qua looks en om op te gassen!

Hieronder een opsomming van de parts. De bijbehorende, schitterend genomen pics zijn gemaakt door topkok Raimon Hazelaar.”

 • Frame: Pinarello Dogma 65.1 2013
 • Groep: Campagnolo Super Record
 • Zadel: Selle Italia kit Carbonio Flight
 • Bidonhouder: Elite Patao carbon
 • Pedalen: Look Keo Blade carbon
 • Wielset: Kuiper carbon 50 mm
 • Banden: Schwalbe Ultremo ZX
Meer informatie


9 reacties op “De Pinarello van Johan

 1. Johan, wat een schitterende racefiets is dit en helemaal top afgemonteerd. Het enige wat ik nog zou aanpassen is om een paar zwarte Vittoria Open Corsa CX banden op te zetten, maar verder helemaal top. Ja laat dat maar aan Wim Evertse over die weet inderdaad hoe je een ”pina” moet opbouwen. Ikzelf heb een ooit mooie blauwe magnesium Dogma FP bij hem gekocht die heel scherp was afgeprijsd.
  Momenteel rijd ik op een Prince of Spain in blauwe kleurstelling met uiteraard Campa Record en gekocht bij Tom Schouten in Scheveningen wat voor mij dichterbij Leiden is. Johan heel veel rij (en wedstrijd) plezier met dit ”race” monster.

 2. Beste Johan,
  Wat een schitterende fiets is dit. Zeker ook de kleurstelling. Alleen jammer vind ik dat een zwart rand is gebruikt om het stuurlint mee vast te zetten. Kon er dan niet gekozen worden uit bijvoorbeeld een wit of blauw plakrolletje plakband!
  Dan ook je naam als sticker opgeplakt. Mooi letter type trouwens.. Alleen ik begrijp dan niet dat je gekozen hebt voor de Tricolore vlag (Italiaanse vlag)..
  Maar kortom wens je zeer zeker veel kilometers plezier.

  Oeps bijna vergeten..Gebruik om je onderkant van je frame te beschermen (En weet zeker dat je dat wilt) tegen bijvoorbeeld steenslag of zand deze tape van BBB Tubeskin nummer BBP-60
  http://nl.bbbcycling.com/accessories/protection/BBP-60
  Ik spreek uit ervaring van deze tape heb deze al zeker 4 jaren erop zitten en gen beschadiging aan je onderkant van het frame.
  Zelf voor tijdrit fietsers kan deze tape op je zadel worden geplakt. Soort schuurpapier effect. Zoals de bekende tijdrijder renner van de afgelopen Tour de France gezien is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *