De Fondriest van André Szlanina

IR presenteert de Fondriest van André Szlanina uit Venlo. André rijdt een matzwarte Campagnolo afgemonteerde TF3 uit 2013. 

Fondriest van André Szlanina @ Italiaanse Racefietsen

“Tijdens een toertocht in België vorig jaar kwam ik een Fondriest TF3 tegen. Ik was super enthousiast over de looks van deze bike. Aangezien mijn eerste racefiets ook een Fondriest Wind was ging ik vol goeie moed in oktober 2012 richting de bikemotion om de stand van Wecycling te bezoeken, de importeur van de Fondriest fietsen.

Tijdens mijn gesprek met de importeur werd ik voorgesteld aan Maurizio Fondriest himself. Van hem heb ik een persoonlijke uitleg gekregen over de rijeigenschappen van de fiets, hierna was ik nog enthousiaster dan ik al was. Resultaat: de TF2 1.0 moest er komen!

Deze fiets gaat als een raket met een gewicht van ca. 6.9 kg! Bij elke trapbeweging voel je hem direct reageren. Met de Campagnolo Bora One wielen zorgt dit voor een goede stabiliteit en wegligging. Dit alles geeft een mooi zoevend geluid inclusief het geluid van mijn prachtige Campagnolo Record groep. Prima fiets dus voor mijn granfondo’s.”

Specificaties
 • Frame: Fondriest TF2 1.0 matt carbon
 • Bouwjaar maart 2013
 • Groep: Campagnolo record 11 speed 53/39 12/25
 • Wielen: Campagnolo Bora One
 • Banden: Tufo / Continental tubes
 • Zadelpen: Fondriest
 • Stuur: 3T Ergonova Team Carbon
 • Stuurpen: 3T ARX Team
 • Zadel: Sella Italia SLR team edition
 • Pedalen: Look Keo Blade Carbon
 • Bidonhouders: Trivio Carbon Slimline
Meer informatie


3 reacties op “De Fondriest van André Szlanina

 1. Het blijft voor mij een van de mooiste kaders van het moment, en met die afmontage…
  Spijtig dat die spacertoren nodig is.

  P.s. hoe reageren die bidonhouders op een doorsnee Belgische weg? ik heb het gevoel dat mijn elite patao bidonhouders er al niet voor gemaakt zijn, en deze zien er nog minder stevig uit.

 2. Dit is bijna exact de zelfde fiets als mijn Fondriest. Zelfde kleur, alleen heb ik er mavic sl 50 mm wielen, en een Pro staelth stuur op gemonteerd. Ook ik heb Maurizio Fondriest ontmoet bij Blade bikes in Tilburg. De fiets rijdt inderdaad als een speer. Elke trap is raak. Zeker met de vergelijking van mijn vorige fiets, een Colnago. Die zwabberde als een dweil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *