Test Solo wielershirt

Onlangs kwam ik op de site van Retrofietser het Solo Moretti wielershirt met Italiaans look tegen. IR kreeg er eentje opgestuurd om uit te proberen.

test Solo Moretti wielershirt @ Italiaanse Racefietsen

Retrofietser is een eigentijdse retro webwinkel met een specifiek assortiment aan retrofietsen, retro fietsonderdelen en retro fietsaccessoires.  De webwinkel heeft originele producten van vroeger in het assortiment maar ook producten die opnieuw zijn uitgebracht.  Een voorbeeld hiervan is de collectie fietskleding van het merk SoLo uit Nieuw Zeeland.

Italiaans gevoel

Het Gruppo Sportivo Moretti shirt dat ik getest heb is gemaakt van Nuovotech polyester. Dat zorgt voor uitstekende vochtregulerende eigenschappen, iets dat tijdens het warme weer van de afgelopen weken goed van pas kwam. Het Moretti shirt is een plaatje om aan te hebben. Je voelt je meteen op en top een Italiaanse coureur dankzij het stijlvolle tricolore ontwerp. Het shirt oogt ook niet te druk en is uitstekend te combineren met een effen zwarte koersbroek. Zo wordt de retro-look nog wat verder geaccentueerd.

Pasvorm

De pasvorm is prima, al vond ik de maat (L) net een tikkeltje aan de krappe kant (ik ben 1.87 lang) in de lengte waardoor het shirt tijdens het fietsen wat de neiging had om iets omhoog te kruipen. Een anti-slip strip aan de binnenzijde van het shirt voorkomt echter dat dit volledig gebeurt. De mouwtjes sluiten verder mooi aan op de bovenarm en er zit een prima, degelijke rits in die soepel en voldoende ver open gaat.

Achterzakken

Aan de achterzijde vinden we de drie gebruikelijke zakken op het rugpand terug. Op de rechter is een extra zakje afsluitbaar met een rits aangebracht. Handig om je huissleutel, bankpas of geld in op te bergen. De zakken zijn verder diep genoeg en voorzien van elastiek aan de bovenzijde zodat je ook prima een mini handpompje of een banaan mee kunt nemen voor onderweg zonder dat je bang hoeft te zijn dat je die bij de eerste de beste hobbel in het wegdek kwijtraakt.

Conclusie

Qua looks is dit shirt één van mijn favorieten. Stijlvol, niet te druk retro en toch ook modern én bovendien lekker Italiaans. De prijs-kwaliteit verhouding is prima. Wel even goed kijken naar de maat zodat je ook qua lengte ‘goed zit’. Overigens mogen ook de andere retro-wielershirts uit het SoLo assortiment op Retrofietser er zijn, met fraaie designs geïnspireerd op de roemrijke jaren vijftig en zestig van het wielerennen.

Plussen en minnen

+ Italiaanse Look en Feel
+ Uitstekende kwaliteit
+ Soepele, degelijke rits
+ Diepe achterzakken met elastiek
+ Extra zakje afsluitbaar met rits

– Snit iets aan de korte kant

Specificaties Solo Moretti wielershirt
 • Polyester
 • 1/3 ritssluiting
 • 3 rugzakken
 • Extra zakje met rits
 • Prijs: 79,95 incl. BTW
 • Verkrijgbaar via Retrofietser.nl
Meer informatie


2 reacties op “Test Solo wielershirt

 1. Riena Tienkamp

  Dag Guido,
  Ik ben erg geïnteresseerd in dit shirt omdat het prima bij mijn tricolore Bianchi zou passen. Nu zie ik op de website van retrofietser alleen maar herenmodellen. Jij hebt het herenmodel getest. Mijn vraag is of dit herenshirt evt, ook geschikt is voor dames! Daarvoor moet het niet te wijd zijn in detaille en bij voorkeur van zeer elastisch materiaal gemaakt zijn. Wat is jouw inschatting, zou dit ook passen voor dames!
  Groet,

  Riena Tienkamp

 2. Hallo Riena,

  Tsja… heb geen idee eigenlijk. Dat zal ook aan de maat liggen natuurlijk. Eén ding weet ik wel: ze vallen vrij klein uit. Kwestie van uitproberen ben ik bang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *