De Gios van Bertus Diestelhof

IR presenteert de De Gios van Bertus Diestelhof uit Deventer. Hij heeft een Campagnolo afgemonteerde Compact Pro uit 2012.

bertus_featured

 

“Ik heb deze Compact Pro uit 2012 rechtstreeks bij Kuiper Trading gekocht. Nadat Chris Kuiper als importeur voor Gios was gestopt in oktober 2012 nu in de ‘opruiming’ gekocht voor een leuk prijsje. Er staan er nog steeds op Markplaats! Naast mijn Carbon Pina F4:13 wilde ik graag een racefiets van staal, (het frame van de Gios Compact Pro is van Dedaciai Zero 1 Replica V) maar wel met een moderne groep.

De Gios voldoet met de klassieke uitstraling, maar wel een moderne 2 x 11 Campa Athena groep prima aan deze eisen. Ik heb trouwens een TA binnenblad 39 gemonteerd in plaats van de 34 die erop zat. Dus de Compact Pro heeft niet het originele 50/34 Compact crankstel meer! Verder veel spul met de naam Gios er op, zadel, bidonhouders, stickertjes voor het schuren van de kabels etc. Voor extra vintage/ retro uitstraling een paar crème Schwalbe Durano vouwbanden gemonteerd. Wielen zijn ook ‘klassiek’ met Mavic Open Pro velgen.

De fiets rijdt Super, inderdaad heel stevig en Compact; misschien ook wel door het wat hogere gewicht van ongeveer 9,5 kilo, en het bevalt mij prima. Zeker geen nadeel in het overwegend vlakke Nederland. Kortom: mooi staaltje van gecombineerd Italian Design en vakmanschap uit Taiwan, klassiek ogend en toch modern. Giosblauw past bij jou (bij mij dus).”

Meer informatie
Pin It


3 reacties op “De Gios van Bertus Diestelhof

  1. Leuke fiets. Mooie combi van oud en nieuw en als ie nog super rijdt is het helemaal mooi. Moet wel bekennen dat ik nog niet echt kan wennen aan de kleur van de banden. Voldoet zo ook niet aan de wielercode #3.6 ;)

  2. Beste Marco,
    In 3.4 van de code staat “Zadel, stuurlint en banden zullen altijd dezelfde kleur hebben.” Die zijn bij mij alle 3 (zo goed als) wit, dus ik zie het probleem niet. Maar als ze versleten zijn ga ik eens naar iets anders uitkijken, Bedankt voor de tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *