Fietsje scoren voor weinig

Stel: je bent op zoek naar een Italiaans racefietsje voor erbij. Eentje waar je een beetje mee kunt gooien en smijten. Niet te duur maar wel een beetje redelijk afgemonteerd. Het idee is om ruim onder de 1000 euro te blijven zitten.

Waar kom je dan op uit?

Ik denk in eerste plaats natuurlijk aan het tweedehands aanbod op IR en aan het aanbod op Marktplaats. Niks mis met tweedehands tenslotte. Maar dat betekent wel avonden tijd investeren in het doorspitten van het aanbod aldaar. En over-en-weer communiceren én gaan kijken. Wel een wat omslachtigere optie dus als je weinig tijd en – vooruit ik geef het toe – ‘s avonds liever op de fiets dan achter de computer zit.

Online shoppen dan maar?

Maar hoe en waar? Ik weet toevallig (ahum) dat er op enkele verschillende plekken Bianchi’s op het web via gespecialiseerde shops verkocht worden. Maar wat als ik nu geen Bianchi wil? Ben ik dan aangewezen op de online ‘fiets supermarkt websites’ van deze wereld? Maar daar is het aanbod Italiaans spul vaak ook erg beperkt. Veel verder dan enkele fietsen van Wilier en Kuota (of weer Bianchi) kom je daar ook niet.

In het buitenland (Engeland in dit geval) kun je dan weer wel terecht voor nog wat andere Italiaanse merken (naast Wilier onder andere Basso, Battaglin, Cinelli, Colnago, De Rosa en Moser), maar dan zit je wellicht weer met lange levertijden en moeilijke garantiebepalingen.

Zit er dan écht niets anders op dan een bezoekje te brengen aan de beruchte kiloknaller uit Zwanenburg? Of zie ik iets over het hoofd? Mochten jullie me aan goede tips kunnen helpen op dit gebied óf zelf ervaring hebben hiermee dan hoor ik het graag. Laat ik de creditcard tot die tijd nog even in de portemonnee.

(Tip: lees in dit kader ook eens dit bericht ;-)

column Guido van den Anker juli 2013 @ Italiaanse Racefietsen

Pin It


5 reacties op “Fietsje scoren voor weinig

 1. Het is maar wat je wilt. Heb zelf met behoorlijk beperkt budget wel een hele fijne, mooie Bianchi Impulso in de aanbieding kunnen kopen. “Nee, ik hoef er niets bij, afstellen en nalopen doe ik zelf wel” (je loopt namelijk leeg op de accessoires, moet je dus apart kopen). Resultaat: apetrots en heerlijk me de tering trappen op m’n Italiaan, nieuw en niet te duur! Mooie shirts en aanverwante artikelen kopen we dan later wel weer.

 2. BiciMondo, de importeur van De Rosa in de Benelux, probeert een overzicht te maken van (overjaarse) showfietsen die te vinden zijn bij de officiële De Rosa dealers. Mocht je maat er tussen zitten dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden op een De Rosa rijden. Kijk maar eens op De Rosa Deals op http://www.bicimondo.com

 3. Naast de “beruchte kiloknaller uit Zwanenburg” is er ook nog de beruchte kiloknaller uit Limbricht ;)
  Zag er een leuke Bianchi Infinito, afgemonteerd met Campagnolo (Veloce, dat dan helaas weer wel), in de enig juiste kleur voor een Bianchi.
  Je vindt er ook De Rosa, Wilier, Colnago, Scapin, Massini, Pinarello, Kuota.
  Jammer dat veel fietsen afgemonteerd zijn met een “mix”; daarbij wordt de beste component genoemd in de omschrijving (b.v. Ultegra mix; dat houdt in dat er ook iets uit de Ultegra lijn is gemonteerd, maar de rest is 105 of van een ander merk…).

 4. Toch, waar vindt je fietsen als deze* anders dan op MP of IR? Ga je bij kiloknallers niet vinden, dus toch maar wat tijd investeren..
  *Zie MP adv nr: 741680301

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *