Test Bianchi fietskleding

Bimici, de lifestyle store voor liefhebbers van Bianchi stuurde IR een mooi Nalini Reparto Corse Team Carbon kledingsetje om te testen, bestaande uit een wielershirt met korte mouw, een bibshort, een t-shirt en een Bianchi wielerpetje.

test Bianchi fietskleding @ Italiaanse Racefietsen

Look & feel

Daar kunnen we eigenlijk kort over zijn: in één woord schitterend. Het celeste blijft toch een hele mooie kleur om aan te hebben, zeker in combinatie met een lichtgebruinde huid. De pasvorm en de snit van de wielerkleding is ook perfect. Om het in de woorden van mijn vriendin te zeggen (die bovenstaande foto’s maakte): het setje zit als gegoten en kleedt ook nog eens heel mooi af.

Qua feel – en dan bedoel ik het draagcomfort naast en op de fiets – is het ook allemaal meer dan dik in orde. Het zit niet alleen lekker, maar presteert onder warme omstandigheden ook nog eens super op de fiets. De zeem van Nalini zorgt voor een uitstekende demping – en belangrijker nog – houdt het achterwerk relatief droog tijdens zweterige omstandigheden. Daardoor blijft het zadelcomfort hoog en dat is toch één van de belangrijkste dingen tijdens het fietsen.

De stoffen die gebruikt worden voor deze set zijn van hoog niveau. Ademend en snel drogend wanneer nat door zweet. Ook dat zorgt voor een verhoogd draagcomfort. Het bibshort is bovendien uitgevoerd in ‘anti-abrasion Lycra’ dat zorgt voor lagere spier spanning. Het effect daarvan heb ik onderweg echter niet kunnen bemerken.

Afwerking en details

Aan alles merk je dat deze kleding écht ontworpen is voor veeleisende wielrenners. Met name de koersbroek met bretels is wat dat betreft perfect afgewerkt. Mooie platte naden en stiksels en de binnenzijde van de broekspijpjes zijn afgewerkt met een stripje anti-slip (ook aanwezig onderaan de binnenzijde van het shirt) dat ook écht zijn werk doet. Je broek blijft dus zitten waar ‘ie zit, ook als je uit het zadel komt of een sprintje trekt. De pijplengte is ook precies goed, niet te lang, niet te kort en mooi nauw aansluitend rond het bovenbeen.

Op de drie achterzakken op de rug van het shirt zit op de middelste onderaan een streepje reflecterend materiaal, voor extra veligheid tijdens schemering of nachtelijke fietstocht. Het énige minpuntje dat ik kon ontdekken was dat de driekwart rits aan de voorzijde  – die overigens vrijwel onzichtbaar is weggewerkt – aan de bovenzijde zich soms een tikkeltje lastig laat sluiten tot bovenaan (iets waar wel meer wielershirts last van hebben).

T-shirt

Leuk dat Bimici ook een vrijetijdsshirt meestuurde. En wat voor een. Ter ere van mooie overwinningen van Bianchi in de Giro d’Italia en de Tour de France in de jaren 1949, 1952 en 1998 hebben ze een heel eenvoudig en strak vormgegeven shirt ontworpen. Simpel maar fraai: twee gestyleerde wielertruien met de jaartallen eronder, eentje voor de Giro en eentje voor de Tour.

Het logo dat ook de balhoofdplaatjes van Bianchi’s siert is daarbij fraai op de rechter mouw afgebeeld. Het speelse, bescheiden ontwerp zorgt ervoor dat je dit shirt als wielerliefhebber ook kunt dragen als je geen pure fan van het merk Bianchi bent. Het is gewoon een leuk wielershirt.

Conclusie

Je bent wat duurder uit als als je een setje wielerkleding van Bianchi koopt dan als je er eentje van pak ‘m beet de Decathlon scoort, maar het comfort, de kwaliteit en de afwerking is dan wel een wereld van verschil. Bovendien rijd je rond in de iconische kleuren van een iconisch merk met een roemrijk wielerverleden. Trek deze set aan en je voelt je meteen meer wielrenner.

Plussen en minnen

+ Iconisch Italiaans design
+ Super pasvorm
+ Super comfortabel
+ Oog voor detail
– Rits aan bovenzijde tikje stroef

 Meer informatie test Bianchi fietskleding


1 Reactie op “Test Bianchi fietskleding

  1. blijft prachtig die celestekleur! Helaas is er zo weinig keus en aanbod in Bianchi-dames wielrenkleding. gelukkig is de fiets er echter wel! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *