De Supernova van Frank van der Lee

IR presenteert de Supernova van Frank van der Lee uit Leersum. Frank rijdt een met Campagnolo Centaur afgemonteerde Vincere met een bijzondere en persoonlijke touch.

Supernova van Frank van der Lee @ Italiaanse Racefietsen

“Na actief te zijn geweest in het voetbal (waar ik zelfs het betaalde voetbal in kon), besloot ik toch voor een maatschappelijke carierre. Ik stopte met voetbal en begon met fietsen. De eerste racefiets kocht ik samen met mijn vader in het plaatsje Doorn in de Utrechtse Heuvelrug. Een batavus. De passie voor het fietsen vanaf dien zou me nooit meer loslaten.

Na Batavus, Giant’s, Eddy Merckx kocht ik in het jaar van de geboorte van mijn zoon, 2001, mijn eerste Italiaanse aluminium racefiets: een Colnago Art Deco afgemonteerd met Campagnolo Chorus en Mavic Cosmic Carbon velgen. Op al deze fietsen heb ik vele klassiekers gereden ( o.a. Marmotte, Amstel Gold Race, Luik Bastenaken Luik).

Ik liep al een paar jaar met de gedachte om een keer een nieuwe racefiets aan te schaffen, maar mijn Colnago volstond nog prima. Iets in mij heeft mij doen besluiten om toch een nieuwe Italiaanse racefiets te kopen. Mijn vader is in januari 2013 van dit jaar ongeneeslijk ziek verklaard. Op basis van zijn en mijn passie heb ik in Amerongen bij Dallacollinacycling de Supernova Vincere aangeschaft.

Deze fiets rijd ongelooflijk strak en snel. Heel veel gevoel en direct overbrenging. Wist niet dat het verschil zo groot kon zijn. Op moment van schrijven leeft mijn vader nog en heeft hij de fiets kunnen zien. Ik zal er vele kilometers mee maken om te verwerken dat hij er straks niet meer zal zijn! Ti voglio bene papà!”

Specificaties
  • Fiets: Carbon Monocoque Supernova Vincere
  • Afmontage: Campagnolo Centaur
  • Wielen: Campagnolo Scirocco 35 mm
  • Stuur, stuurpen en crankstel: FSA
  • Pedalen: Miche
  • Zadel: San Marco
Meer informatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *