De Olympia van Martijn Jolink

IR presenteert de Olympia van Martijn Jolink uit Nieuwegein. Martijn rijdt een zwart-rode Olympia Boost afgemonteerd met SRAM.

Olympia van Martijn Jolink @ Italiaanse Racefietsen

“In mijn zoektocht naar iets bijzonders stuitte ik bij toeval op het merk Olympia. Mijn uitgangspunt hierbij was dat vorm in verhouding moest staan met functie (niet alleen een functionele fiets, hij moet vooral ook mooi of bijzonder zijn). Ik was helemaal weg van de lijnen van de Boost en na een bezoek aan de nieuwe importeur voor Nederland was ik verkocht.

Het is niet het lichtste frame, maar in mijn ogen wel de mooiste op dit moment te krijgen. Doordat ik geen accu heb voor electronisch schakelen, kan in mijn reserveband mooi opbergen in de voor de accu bestemde ruimte in het frame (vlak voor de trapas).

De echte kilometers moeten nog worden gemaakt, maar de eerste indruk is een ‘prettig’ stijf frame (mede door monolink), erg direct stuurt erg direct. Door de aero vorm lijkt het alsof bij bepaalde invalshoeken van de wind je er minder weerstand van lijkt te hebben. Zijwind daarentegen merk je wel duidelijker.”

  • Olympia Boost
  • Sram Force uitvoering
  • Compact met 34/50 en 11/32 cassette
  • Monolink met Selle Italia zadel
  • Mavic Carbone SLR wielen
  • FSA K-Wing stuur overgezet van de ‘oude’  fiets
  • Nieuw aangeschaft, zaterdag 30 maart 2013 ontvangen
Meer informatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *