De Barrosi van Kris Steurs

IR presenteert de opvallend gekleurde Barrosi van Kris Steurs, een aluminium Italiaan gemaakt met Columbus Aluthron buizenset.

Barrosi van Kris Steurs @ Italiaanse Racefietsen

“Mijn broer heeft deze fiets een kleine twintig jaar geleden gekocht, bij een fietsenmaker in in de streek rond Baal (inderdaad… Nystown), toen hij reed bij de wielertoeristen. Toen ikzelf een paar jaar nadien ook wou starten als wielertoerist heb ik deze in mijn bezit gekregen.

Het betreft dus een Barrosi, met een Shimano RX100 (lager dan Shimano Tiagra?). De wielen zijn van het merk Apollo, met een semi-hoge velg, volledig aluminium. De versnellingshandels bevinden zich op de buis. Hij heeft een 52/42 voorblad.

De fiets bolt goed, zelfs na al die jaren. Ik heb er een jaartje mee gereden bij de toeristen en me nadien een Moser 73 aangeschaft (jammer genoeg geen foto’s).

Sinds een klein jaar ben ik in bezit van een Colnago. Foto’s daarvan volgen later nog. Ook al rij ik er niet meer mee, ik weet niet of ik hem ooit weg zou doen aangezien het om m’n eerste koersfiets gaat.”

Meer informatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *