De Gios van Frederik Landuyt

IR presenteert de Gios van Frederik Landuyt uit Sint Maria Oudenhove, een stalen klassieker die dankzij een grondige restauratie een fijn tweede leven kreeg.

Gios van Frederik Landuyt @ Italiaanse Racefietsen

“Deze lieverd heb ik gered van de dood. Men ging die op het ‘oud ijzer’ gooien. Ik heb hem met veel liefde en open armen ontvangen. Zoals dat hij was heb ik er een jaar met gereden totdat ik hem wou registreren bij Gios zelf. Daar wisten ze mij te vertellen dat het niet de juiste kleur was en dat de rivetten ook niet de juiste waren. (Men heeft hem in de tijd in het zilver gestoken met de foute decalls en gewone rivetten in het kopplaatje getrokken).

Ik werd eigenlijk een beetje kwaad en dacht: Als jullie moeilijk doen, alwel, dan doe ik ook moeilijk. Na een eind zoeken vond ik iemand die het kader terug origineel kon zetten. (kleur, decals). Wanneer het moment was aangebroken om hem terug te halen kreeg ik een slecht telefoontje: “bij het stralen hebben we gezien dat de bovenbuis is doorgeroest” klonk het aan de andere kant van de lijn. Mijn hart stond even stil maar de stem ging verder met de woorden: “niets is onoplosbaar maar het kost zoveel om er een nieuwe buis in te zetten, wat wilt u dat we doen?” Natuurlijk ging ik akkoord en een weekje later was hij terug in mijn bezit met een nieuwe Columbusbuis erin. 

Mijn Gios Torino ‘Professional’ van 1985 is opgebouwd met een Campagnolo Super Record uit het jaar 1984. Naven, voor- en achterderailleur, cranks, kettingwielen, zadelpen, pedalen zijn Super Record, de haken op de pedalen zijn van Christophe, de riempjes zijn nos van Paturaud. Het zadel, stuur en stuurpen zijn 3TTT. De velgen zijn Ambrosio Montreal Medaille d’or. De tubes zijn Servizio Corse.”

Meer informatie


1 Reactie op “De Gios van Frederik Landuyt

  1. Landuyt Frederik

    Na veel vitten over het juiste blauw en eigenlijk niet tevreden met het “niet”juiste blauw, is het frame terug gedemonteerd. Ik heb het in een doos gedaan en opgestuurd naar Italië. Daar in het fabriek van GIOS is het nu helemaal terug origineel gezet en dit door Aldo Gios zelf. Vandaag is de grote dag dat mijn zoon en ik richting Italië vliegen om het terug op te halen.

    Het wordt spannend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *