De Basso van Bart van Helvoirt

IR presenteert de Basso van Bart van Helvoirt uit Hapert. Bart rijdt een SRAM afgemonteerde Astra uit 2013.

Basso van Bart van Helvoirt @ Italiaanse Racefietsen

“Ik kocht deze Basso omdat ik naast een goede fiets, een fiets met uitstraling wilde hebben. Dat kan in mijn ogen alleen maar een Italiaanse fiets zijn, vanwege de vormgeving en mijn positeve ervaring met mijn vorige fiets, een Colnago Dream.

Omdat ik niet ieder jaar een andere fiets koop en dus ook over een paar jaar nog steeds trots wil zijn op mijn fiets heb ik voor deze Basso met bijbehorende kleurstelling gekozen. Na lang wikken en wegen is de een na de andere Italiaanse fiets af gevallen. Een fiets die je niet overal tegenkomt spreekt me aan. Ja, je mag vinden van Italianen wat je wilt maar vormgeven dat kunnen ze. Daarom rijd ik ook een blauw metalic Alfa GT.

 De fiets stuurt veel strakker als mijn vorige fiets zoals gezegd een Colnago Dream. Iedere trap is raak, met name bij demarreren reageert hij direct. Ik ben ook heel erg tevreden over het stuur. Je hebt vier plaatsen waar je de handen comfortabel kwijt kunt. Bovenop bij de remgrepen, bovenop in de draai (mooi vlak) direct naast de stuurpen en natuurlijk onderin de beugel. Daarin rijd ik liefste. Kortom de flinke prijs meer dan waard.”

  • Merk Basso Astra bouwjaar 2013
  • Stuur Micro tech carbon
  • Stuurpen Micro Tech carbon
  • Zadelpen Micro tech carbon
  • Zadel Pro Falcon Carbon
  • Wielen: Supra wit
  • Afmontage Sram Force compact (niet Italiaans i.m.v. maximum achter 32 tanden)
Meer informatie


1 Reactie op “De Basso van Bart van Helvoirt

  1. Prachtig fietsje Bart, en in het echt nog mooier dan op de foto’s. Wel moeilijk bij het weg demarreren, omdat “ie” teveel in de gaten wordt gehouden. Goede keus en de groetjes van kees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *