De Pinarello Montello van Piet Beerens

IR presenteert de Pinarello Montello van Piet Beerens, een bijzonder fraai exemplaar met Campa 50 groep en afgewerkt in ‘cromovelato azzurro’.

Pinarello Montello @ Italiaanse Racefietsen

“Dit is een heel speciale Pinarello, namelijk een NOS Montello cromovelato azzurro met alle kabels binnendoor het frame en ook nog eens in de speciale blauwe chroomkleur. Echt een pareltje uit Treviso.

Het frame heb ik op Ebay in Franrijk gekocht. Ik had al een Pinarello staan met de Jubileum groep, maar ik vond dat de groep op dit frame nog beter tot zijn recht kwam, en heb dus de andere fiets afgebouwd.

Ik heb zelf nog nooit een Montello Columbus SLX frame gezien in deze uitvoering. Zoals gezegd kabels allemaal binnendoor de buis. Normaal gesproken was alleen de Treviso Columbus SL in deze uitvoering verkrijgbaar en dan alleen maar met de shifters op de normale plaats, links en rechts van de buis. Ik denk dus dat hij op bestelling gemaakt is. Het maakt ook allemaal niets uit, Pietje is happy met deze absolute topfiets.

By the way: ook bij dit frame waren de transfers uitgedroogd en al gedeeltelijk van het frame gevallen. Zoals u ziet had de firma unlimiTEDcolors wederom de oplossing van het probleem in huis.”

Meer informatie


4 reacties op “De Pinarello Montello van Piet Beerens

 1. Hiermee is weer een parel aan het privémuseum bijgevoegd Piet. heerlijke fiets!
  Ik durf te betwijfelen dat Pinarello zelf van het bestaan van dit kader af weet. Heb je ooit contact opgenomen met de firma omtrent een mysterieuze fiets?

  p.s. welke framemaat heeft deze?

 2. Dag piet, wat een prachtige pinarello. Als je moet kiezen dit nou jouw favoriet?neem je deze mee naar de RRVV?
  Groeten, wouter

 3. pietjepinarello

  Deze fiets is beslist een van mijn favorieten en daarom,hij is NOS,neem ik hem voorlopig niet mee naar De Ronde,de speciale lak is omdat er geen grondlak onder zit supergevoelig voor beschadiingen.Misschien dat ik bij goed weer de fiets ga gebruiken bij de retrotocht in Thorn.Met de firma Pinarello heb ik rechtstreeks maar ook via importeurs geprobeerd contact te krijgen maar nog nooit heb ik een bericht van hun teruggekregen,jammer maar het is nu eenmaal zo.De fiets is 57 cm ct hoog.

 4. NOS frame,nevver ridden.Bud i must let doe new transfers,she was dry and broken parts falling down.It is the first Montello that i see with al the cables insites,and the commanders on airo possition
  You can also see it as verry nice the letters in color of it frame.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *