Lezerspost: oud spul

IR lezer Luc Veenstra stuurde IR gisteren een leuk mailtje over wat de aanloop is naar een leuk restauratieproject van een Basso en Colnago.

oud spul @ Italiaanse Racefietsen

“Zojuist kwam ik thuis en deed de kofferbak van mijn auto open voor mijn vrouw welke me vreemd aan keek. Haar (begrijpelijke) reactie was; wat moet je met die bak vol oud ijzer. Schat dit is Italiaans goud vol met passie
gemaakt, ze keek me nog raarder aan.

Als liefhebber van Italiaanse racefietsen kon ik het niet laten om niet een bod uit te brengen op de Colnago en het nog nooit gebruikte Basso frame. Doelstelling om het in ere te herstellen en wellicht zelf als fiets te gaan gebruiken voor L’Eroica.

Vanuit mijn jeugd ken ik een oud wielrenner (nationaal Kampioen veldrijden) die mij altijd van mooi materiaal heeft voorzien. Via hem kocht ik mijn Gios Torino Super Record en later nog enkele fietsen zoals een Koga Full Pro en als laatste een Lorini. Alle fietsen 2e hands en afkomstig van Prof of amateur ploegen. Kortom mooi gebruikt top materiaal waar ik jaren vol plezier aan heb beleefd.

Vanochtend heb ik hem weer eens opgezocht om te kijken hoe het met hem is en uiteraard om even te snuffelen op de zolder vol met fietsen, onderdelen en bedenk het maar. In een hoekje vonden we de Basso, nooit gebruikt maar wel onder het stof met roest. De Colnago lag onder een stapel rotzooi waarbij alleen het voorwiel zichtbaar was. In het gesprek met hem gaf hij aan dat hij spijt had van de verkoop van zijn Alan cyclecross fietsen. Herkenbaar, ik had ook nooit mijn Gios moeten verkopen.

De komende weken staan in het teken van klussen en koersen op en aan mijn Italianen. Pinarello Qautro is momenteel de kilometervreter onder mijn voeten, heerlijke strakke fiets.”Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *