De 1991 Pinarello Montello van Piet

IR presenteert de 1991 Pinarello Montello van Piet Beerens, afgemonteerd met Campagnolo C Record groep.

1991 Pinarello Montello van Piet Beerens @ Italiaanse Racefietsen

“Dit is een Pinarello Montello, Columbus SLX buis, het type frame dat bij Pinarello het top frame was van 1984. Alexie Grewal Olympisch kampioen LA 1984, tot 91/92 toen Pinarello met de Gavia kwam. Grote renners zoals Chipolini bij Mercato Uno en Pedro Delgado bij Reynolds hebben op dit type frame vele overwinningen behaald. Ik heb het frame dan ook afgemonteerd met één van de mooiste groepen die Campagnolo ooit geproduceerd heeft, namelijk de C Record met Deltaremmen inclusief 7 clicksysteem (aan de bolle 7 speed achternaaf word gewerkt).

Ik vond het frame via Marktplaats in Berg en Terblijt iets hoger op de Brakkeberg als daar waar ooit kasteelbewoner good old Jean Nelissen zijn thuishaven had. De vorige, eerste eigenaar had de fiets goed verzorgd, chroom en lak waren perfect, maar ook hij had niet kunnen voorkomen dat de transfers uitdroogde en gedeeltelijk van het frame waren gevallen.

En nu een goede tip voor Pinarello liefhebbers.Ik heb in de catalogus van Pinarello uit 90/91 ondekt dat Pina in die periode frames afleverde voorzien van o.a. witte vlakken op de buizen, met daarop de transfers in de kleur van het frame. Ik heb dus de restanten van de oude transfers met waterproof schuurpapier weggeschuurd, netjes afgeplakt om de resterende lak niet te beschadigen en bij UnlimiTEdcolors heeft men de nieuwe transfer op een wit vlak gedrukt en daarna het geheel om de buis aangebracht. Op deze manier behoud het frame haar originele kleur en toch is het een originele uitvoering van Pinarello.” 

Meer informatie

 1 Reactie op “De 1991 Pinarello Montello van Piet

  1. 1991 Origenal paint.the tranfers are damedge an bic problem by Pinarello,i did de old transfers total away,and go to my painter ,unlimitedcolors,he make for my new transfers like GIOS and COLNAGO,an withe background and black or the collor from it frame letters.Pinarello did it also in the jears 1990/91 arround.So you can doe new tranfers on your frame and you have the origenal paint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *