De Masi van Piet Beerens

IR presenteert de Masi van Piet Beerens. Het gaat om de eerste uitvoering van de Prestige uit 1975, uiteraard afgemonteerd met Campagnolo.

Masi van Piet Beerens

“Het is weer een tijdje geleden, maar het restaureren neemt natuurlijk wat tijd in beslag. Deze fiets is het wachten zeer zeker waard. Ik heb dit frame uit Duitsland, via Ebay, bij aankomst was het donkerblauw met stickers waarvan nog nooit gehoord had. Dus rijp voor een totale restauratie. Met behulp van de firma unlimiTEDcolers is dit 100% geslaagd.

Het gaat hier om de eerste uitvoering van een Masi type Prestige uit 1975, duidelijk herkenbaar aan de lange spitse zadelpenlug. Later is deze lug alleen nog in verkorte versie gebruikt. Bij het type Cran Criterium is dit type lange zadelpenlug voorheen ook gebruikt.

Tijdens het opbouwen van het frame kwam ik erachter dat ze er bij Masi wel heel vroeg bij zijn geweest om compacte frames te bouwen. Ik was namelijk genoodzaakt om zgenaamde piccolo remmetjes te gebruiken, de verkorte uitgave van de standaard Nuovo Record remhoeven, anders kreeg ik de remblokjes niet goed gepositioneerd op de velg.

Tevens is al gebruik gemaakt van imbusboutjes om de remmen te monteren. Heb dus de asjes van de jaren tachtig remmen omgebouwd naar de vroege jaren zeventig exemplaren met de platte hendeltjes voor het openen van de rem.”

Meer informatie
  • Meer Masi’s van IR lezers
  • Masi rubriek op IR
  • Bekijk de Collectie Beerens op IR


2 reacties op “De Masi van Piet Beerens

  1. Piet, het is weer een bijzonder mooie fiets geworden. Met name de rode en gele details op het grijze frame maken het tot een fraai geheel. En elke Masi verdient het om van de ondergang gered te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *