De Pinarello van Kees de Man

IR presenteert de Pinarello van Kees de Man uit Valkenswaard. Kees is in het bezit van een Campagnolo afgemonteerde, stalen Treviso uit de jaren negentig.

Pinarello van Kees de Man

“Ze hing me al jaren treurig aan te kijken wanneer ik een fiets uit de garage pakte voor één van mijn ritten. Het oude Pinarello Treviso frame had ik ooit via Marktplaats gekocht, maar bleek in veel slechter staat dan verwacht. Ik voelde me altijd een beetje schuldig wanneer ik haar zo zag hangen, verveloos, met haar gehavende belettering en geroeste chroom.

Andere fietsprojecten kregen altijd voorrang, terwijl ik wist dat ze toch ooit weer in het volle zonlicht over het asfalt moest glijden, in mooi rood met veel glimmend gepoetst aluminium. En hoewel de aanblik me soms de moed in de schoenen deed zakken, heb ik haar toch altijd bewaard.

Maar deze winter was het dan zover. Het werd géén herstel in de originele staat, maar een ombouw naar een ‘kasseien-fietsje’. Het stalen frame zou worden gerestaureerd en afgemonteerd met iets bredere velgen en bandjes en met een nieuwe uitrusting. Kortom, een moderne fiets met ‘classic looks’.

Het Treviso frame is opnieuw gespoten in een dieprode kleur en voorzien van verse, helderwitte decals, terwijl de vork een nieuwe laag chroom heeft gekregen. Veel dank hiervoor aan Erik Boelen – Stalen Ros, voor zijn advies en hulp. De klassiek ogende wielen zijn gespaakt door Ryk Venema – ForceWheelz.

Verder is de fiets uitgerust met nieuwe componenten van Campagnolo, Cinelli, Selle San Marco en Vittoria. En na vele gelukkige uren van opbouw is ze dan eindelijk klaar. Hoe ze rijdt? Ik wacht nog op een mooie zonnige lentedag!”

Specificaties Pinarello van Kees de Man
 • Treviso frame uit ’90-er jaren – 52 x 53 cm (C-C)
 • Campagnolo Veloce shifters, remmen en derailleurs
 • Campagnolo Centaur Compact crankstel 50-34
 • Campagnolo Veloce ketting, cassette 10 sp 13-29
 • Campagnolo Veloce Pro-Fit pedalen
 • Campagnolo Record 1″ balhoofd
 • Ambrosio Zenith naven
 • 23 mm HPlusSon TB14 velgen (ForceWheelz)
 • Vittoria Open Corsa Evo SC 23 mm banden
 • Cinelli Nerve stuur met XE stuurpen en Fizik lint
 • Selle San Marco Regal zadel met Selcof zadelpen
Meer Pinarello


3 reacties op “De Pinarello van Kees de Man

 1. Helemaal goed zo. Zou me niet verbazen als je er veel vaker op gaat fietsen dan als er kasseien op het menu staan.

 2. Bellisimo Kees,zo hoort het,een prachtig EERLIJK ITALIAANS STALEN FRAME afgemonteerd met een groep uit haar roots,beter kan het niet.
  Je hebt het weer in haar oude staat hersteld,hetgeen bij de ware liefhebbers beslist de hardslag zal verhogen,maar ja zolang ze dat maar niet met mis april combineren zal het wel geen kwaad kunnen.
  Het fietsje is weer een lust voor het oog,dat zijn de meeste gebakken frames ook wel,maar als je dan onder het bracket de sticker ziet zitten van MADE IN CHINA schieten de tranen toch in je ogen.
  een PINA fan Piet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *