Pogliaghi 2013 | Steel is real!

Graag wijs ik je op de Pogliaghi 2013 website, een merk dat sinds vorig jaar opereert onder de vlag van Basso. De frames? Die zijn ‘ouderwets’ prachtig!

Pogliaghi 2013 @ Italiaanse Racefietsen

Het merk Pogliaghi bestaat al sinds 1947. Destijds bevond de workshop zich aan de Via Cesare 11 in Milano waar Mr. Sante Pogliaghi ‘The Tailor of Bicycles’, zijn creaties met de hand en op maat (zoals een kleermaker) vervaardigde. Kampioenen als Merckx, Sercu, Faggin, Beghetto en Basso reden op zijn frames.

Framemaker Alcide Basso kwam in 1993 in het bezit van het merk Pogliaghi Italcorse. Pogliaghi zag in Basso zijn natuurlijke opvolger. Basso kreeg zodoende de beschikking over de Pogliaghi designs, zijn speciaal gemaakte lugs en de fraaie vorkkronen en rembruggen.

Op de huidige website vind je wederom prachtige stalen creaties terug. Eenvoudig, verfijnd en zonder opsmuk. Frames die verkrijgbaar zijn in zwart, wit en rood. Ze bewijzen dat staal nog lang niet op zijn retour is!

Meer informatie

(Met dank aan Stacha Kleijwegt voor de tip)Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *