Passoni Animus Titanium | Bike Lust

Vandaag een heel bijzondere fiets op IR: één van de eerste Passoni’s die op de markt kwam: de Animus Titanium met schitterende details!

Passoni Animus Titanium @ Italiaanse Racefietsen

Bijna alles aan deze Passoni Animus Titanium uit de jaren tachtig is bijzonder en oogsterelend mooi. Kijk bijvoorbeeld eens naar dat schitterende Gipiemme zadel, het super strakke stuur met stuurpen uit één stuk en de bijzondere vorkkroon. Een Italiaan met eeuwigheidswaarde!

Specificaties Passoni Animus Titanium
 • Frame en vork titanium
 • Geïntegreerd stuur/stuurpen
 • Voor- en achterderailleurs Campagnolo Super Record 80
 • Crankstel 53/42
 • Commandeurs Campagnolo Record 86.
 • 7 speed cassette
 • OMAS naven met 28 spaken
 • Assos velgen
Achtergrond van het merk Passoni

Wie wil weten hoe Luciano Passoni samen met zijn neef Matteo Cassina in de jaren tachtig begon met het bouwen van dit soort pareltjes moet dit artikel eens nalezen. Hier vast enkele interessante quotes van Cassina daaruit:

“For me, there are two ways to go about this industry, one is to have a manufacturing capacity and the ability to produce millions of units to thin margins. But the other is to focus on your niche and make the quality of your product higher and higher.

If you look at the cost of a bicycle, there’s two components that make the product expensive – one component is the cost of exclusivity. That’s how much you pay to have a company that only makes 500 frames a year.

A good mechanic probably takes three hours to put a bike together – we take 12 hours. When somebody comes to buy a bicycle, we spend three hours with them, we test one and go out in the Alps. We are racing machines, and we want to be technically as good as the best bicycles in the world.”

Meer informatie


2 reacties op “Passoni Animus Titanium | Bike Lust

 1. albert roelsma

  In een woord schitterend!, lijkt qua kleurstelling, geometie en materiaal sprekend op m’n Bianchi titanium, echter……. de “lug”afwerking van de Passoni is vele malen mooier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *