De Bianchi’s van Hans Dobbelaere

IR presenteert de Bianchi’s van Hans Dobbelaere uit het Belgische St-Andries Brugge. Hans heeft een Infinito uit 2011 en Impulso uit 2012.

Bianchi's van Hans Dobbelaere @ Italiaanse Racefietsen

“Ik heb een Bianchi Infinito 2011 in de klassieke Celeste uitvoering. Daar zit een Shimano Ultegra triple groep op. Na jaren met een Bulls 105 te hebben gefietst, wou ik een carbon fiets. Daar ik dat jaar ook in een 4-daagse in de Alpen zou rijden, was de keuze voor een triple snel gemaakt. Mijn eerste ritten met deze fiets waren een openbaring.

Een goeie 2000km later mocht ik ermee de Alpen in. Na drie dagen van +100km en minimum twee cols per dag, was het op dag vier tijd voor Le Marmotte. Niet op de wedstrijddag. Maar de organisatie waar ik deze reis mee maakte, stond ons gans de dag bij met een volgwagen én een veldkeuken. Bij de start van l’Alpe d’Huez wist al ik dat het me zou lukken. 147km en 4 Alpencols, dat doet niet iedereen je na. En de Bianchi… die was mijn partner in crime geworden.

Toen mijn Bulls eind november 2012 sneuvelde (kaderbreuk), wou ik een andere ‘winter’ fiets. Dat werd een Bianchi Impulso 2012 met een Shimano Ultegra Compact groep op. Deze was te verkrijgen in zwart, met een vleugje Celeste. Wegens de sneeuw kon ik nog maar een kleine 300km rijden, maar ik zit er wel als gegoten op.

De reden dat ik een Bianchi wou hebben, is dat in België velen kiezen voor een Merckx of een Colnago. En ik wou met een fiets rijden die ook opviel door zijn kleurstelling. Bovendien is het een merk dat klinkt als een klok in het wielermilieu. En mijn favoriete kleur is groen (als Bruggeling een Cercle Brugge supporter), en Celeste groen zit daar zeer dicht bij.”

Meer informatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *