De Bianchi van Erik Mulder

IR presenteert de Bianchi van Erik Mulder uit Dordrecht. Hij rijdt een Oltre XR afgemonteerd met Campagnolo Super Record groep.

Bianchi van Erik Mulder @ Italiaanse Racefietsen

“Mijn droom is uit is uitgekomen, een Italiaanse racehorse. Voor mijn uitdaging op de Mont Ventoux , ter herinnering aan mijn lieve zus Cobie, die veel te jong is overleden (43 jaar), wilde ik mijn droom doen uitkomen. De Mont Ventoux bedwingen op een Bianchi. Niet één maal maar zes maal, vanaf de zware kant vanuit Bedoin.

De keuze viel op het top model de Bianchi Oltre (XR) vanwege zijn superieure rijgedrag. Samen met André Hartman (Bike Totaal Hartman – ´s-Gravendeel) zijn we aan de slag gegaan. Ik was verliefd geworden op de teamfiets van Vacansoleil-DCM. Er was één probleem, deze was nog niet leverbaar voor de consument. In samenwerking met de importeur kon uiteindelijk de Bianchi geleverd worden.

Omdat Vacansoleil-DCM andere sponsors heeft (men fietste toen nog niet met Campagnolo), kon alleen het frame geleverd worden. Een week voor het vertrek naar de Mont Ventoux kwam het frame binnen. André Hartman is toen aan de slag gegaan om de fiets geheel naar wens op te bouwen. Ook de FFWD F4R Celeste zijn voor consumenten niet beschikbaar, uiteindelijk werd hier een uitzondering voor gemaakt.

Het is een bijzondere Bianchi geworden, ondanks dat er Oltre op het frame staat gaat het hier om de Oltre XR. Tijdens de presentatie van de Oltre XR (leverbaar 2013) kreeg ik een telefoontje van de importeur dat mijn fiets in feite een Oltre XR is. Mijn fiets is als ware een voorloper van Vacansoleil-DCM, want zij rijden sinds 2013 ook met Campagnolo en rijden op een Oltre XR.

De Bianchi voelt stijver aan dan de Oltre en ligt heerlijk in de bochten ook tijdens de afdalingen. Volgens Bianchi is het frame ongeveer 30 gram lichter dan de Oltre. Ondanks dat het frame frame stijver is geworden, is dit niet ten koste gegaan van het gewicht. Voor mij dus de ideale mix.

Ik ben dan ook zeer trots op deze Italiaanse schoonheid en wil hierbij André Hartman en de importeur Cycleurope dan ook hartelijk bedanken voor hun inzet. Zeven dagen voor mijn uitdaging was de Bianchi geheel opgebouwd. Op 27 juni 2012 wist ik de Mont Ventoux zes maal vanuit Bedoin te beklimmen. Het was een zeer emotionele dag, waarbij ik veel geld op heb weten te halen voor het KWF. Dit jaar en de komende jaren zal ik de Mont Ventoux weer opnieuw beklimmen, ter herinnering aan mijn lieve zus. Het hele verhaal is terug te lezen op:”

Let´s go & Ride
 • Frame: Bianchi Oltre (XR) HoC carbon
 • Vork: Bianchi HoC carbon
 • Gewicht frame: 895 gram
 • Gewicht vork: 355 gram
 • Aanschaf: 20 juni 2012
Afmontage:
 • Onderdelengroep: Campagnolo Super Record
 • Crankstel: Campagnolo Super Record Ultra-Torque CT TI 11sp 34-50T
 • Cassette: Campagnolo Super Record 12-27T
 • Remhoeven: Campagnolo Super Record D Skeleton
 • Ketting: Campagnolo Record
 • Pedalen: Look Keo Blade carbon
 • Stuur: FSA K Force Compact
 • Stuurpen: FSA OS99 carbon
 • Stuurlint: Fi’zik Microtex Bar Celeste
 • Bidonhouders: Pase Custom Carbon Celeste
 • Balhoofdstel: FSA Orbit 11/8” – 1.5”
 • Zadel: Fi’zik Antares Braided
 • Zadelpen: Bianchi Oltre XL carbon
 • Wielen: FFWD F4R Celeste
 • Banden: Vredestein Fortezza TriComp Slick 23mm
 • Binnenbanden: Specialized Turbo Tube (48 mm ventiel)
Meer informatie


4 reacties op “De Bianchi van Erik Mulder

 1. Wat leuk om een fiets een keer in een context te zien. Meestal een berg foto;s van een fiets maar nu ook eens de rijder en z’n verhaal! Sterke bijdrage.

  Mooie fiets
  Stoere berg
  Indrukwekkend verhaal

 2. Mooie fiets en ziet er perfect uit
  Ook voorzien van een super groep
  En…………. gelukkig geen grote schreeuwende reclame uitingen op de wielen

 3. ik wens je nog veel succes erik
  ik probeer evenzeer mijn verdriet om verlies (zelfde ziekte) via het fietsen wat te kanaliseren
  die Bianchi Oltre is de mooiste fiets die er is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *