De Colnago van Eric Mioch

IR presenteert de Colnago van Eric Mioch uit Cuijk. Eric rijdt een Campagnolo Centaur afgemonteerde Colnago C40 die hij tweedehands kocht op Marktplaats.

Colnago van Eric Mioch @ Italiaanse Racefietsen

“Ik ben in april 2012 begonnen met fietsen uit gezondheidsoverwegingen. Ik stond op het punt om een akoestische gitaar te gaan kopen (ik speel in een band) maar bedacht me en ben niet op de trein naar Nijmegen gestapt maar naar de levensgrote lokale wielerwinkel gelopen.

Er moest wat gebeuren in mijn leven om de zojuist door de huisarts vastgestelde ‘Burn-out’ te lijf te gaan. Hardlopen was geen optie omdat mijn linker knie gerekte kruisbanden heeft door en motorongeluk toen ik 18 was. Mijn fysiotherapeut raadde dat dan ook af en raadde mij fietsen aan en tja… wandelen is suf.

Ik stuitte op een prachtige Concorde Squadra uit `85 geheel afgemonteerd met Campagnolo en was ‘om’. Een prachtige fiets met commandeurs op de liggende buis en het was ook de enige Italiaanse fiets in een winkel die werkelijk honderden racefietsen herbergt, allen van de allernieuwste technieken voorzien en op en top hightech, maar geen van allen konden ze mij zo bekoren als de Concorde.

Heerlijk was het om te fietsen op een stalen ros uit Italië met een prachtige uitstraling (Italiaanse fietsen hebben iets wat andere fietsen gewoon niet hebben) en al nel reed ik gemiddelden van over de 30 km/h.

Totdat… ik een vreselijk mooi frame ontdekte op Marktplaats: te Koop: Colnago C-40. Carbon frame met originele carbon voorvork. Compleet! Ik zag het frame en ik kon niets anders bedenken dan dat dit fietsframe het mooiste fietsframe was dat ooit gemaakt is! En waarschijnlijk ook nooit meer gemaakt kan/zal worden.

De meningen daarover zijn natuurlijk uiteenlopend van aard maar zeg nu zelf: dit is toch de aller, allermooiste racefiets op aarde en jullie zijn allemaal verschrikkelijk jaloers op mij… Toch? ;-)

Vergeleken met andere fietsen die ik in mijn korte wielerloopbaan heb mogen rijden (Concorde Squadra – Aquila – Colnago Aluminium Colnago Dream B-stay – Gazelle en verschillende Treks en Stevens en Cube`s waaronder de ‘Litening’ en ‘Agree’) kan ik zeggen dat mijn Colnago C40 veruit de fijnste fiets is waarmee ik heb gereden.

Inmiddels heb ik natuurlijk deze site uitvoerig bekeken en ben ik tot de conclusie gekomen dat iedereen zijn fiets als de mooiste op aarde beschouwt en jullie hebben echt allemaal gelijk!”

Colnago van Eric Mioch
 • Colnago C40
 • Aangeschaft als los frame N.O.S. via Marktplaats in juni 2012
 • Groep: Centaur Red 10-speed
 • Zadelpen: Colnago (Carbon)
 • Stuur/-pen: ITM Millenium Carbon Wingshape
 • Zadel: Prologo
 • Wielen: Campagnolo Scirocco G3
Meer informatie


12 reacties op “De Colnago van Eric Mioch

 1. Beste Eric,
  Wat een geweldig mooie machine.
  Een klein minpuntje als ik zo vrij mag zijn: het fietspompje. Doet een klein beetje afbreuk aan het gehele plaatje. Maar dat is natuurlijk persoonlijk. Nog veel fietsplezier!
  gr.

 2. Aanvulling eerder bericht: ik ga er vanuit dat het een fietspompje is….
  Overigens hoe bevalt de centauer groep?

 3. Beste Leo,
  Ik kan je geruststellen: het is geen fietspomp, maar een rookpot. De berijder kan indien door hem toepasselijk geacht, verschillende kleuren rook laten ontsnappen, wat de fiets een nog indrukwekkender voorkomen geeft. Deze rookpotten mogen officieel alleen gemonteerd worden op mooie racefietsen en worden gedistribueerd door de Stichting tot Bevordering van Meer Mooie Racefietsen op de Openbare Weg’.
  mvg
  Willem

 4. Beste Willem,
  Waar kan ik mij aanmelden voor de stichting? Ik rij zelf een DeRosa Merak 2010 compleet afgewerkt met Campa record en Bullet ultra wielen. Hopelijk kom ik door de ballottage….

 5. Erik zou moeten weten waar die stichting zit, hij heeft zo’n ding. Het is allemaal nogal geheim, want ze willen niet dat de deur wordt platgelopen. Iedereen denkt tegenwoordig namelijk dat hij een mooie racefiets heeft. Vandaar dat ze het wat afhouden.

 6. ha ha ha ha ha….Heerlijk! :-)

  De Centaur vind ik een strak en precies schakelende groep ook onder zware belasting (bergop) schakeld ie probleemloos.

  Overigens, het fietspompje is nu door een Elite Patao Bidonhouder met fles aardig weg-gecamoufleerd, maar i.d.d. voor op de foto is het ontsierend..

  Ik denk dat ik vanaf nu het pompje niet anders meer kan zien als een rookpotje die spontaan diversen felgekleurde rookwolken kan produceren…dat of lachgas..
  dank je Willem! ;-)

 7. Ik ben aan het wachten dat mijn fiets geplaatst wordt. Heb hem wel al aangeboden aan IR.

 8. Eric,
  Mijn zoon rijdt ook met de centauer red carbon groep op een Colnago Air en hij is er zeer content mee. Heeft nog niet veel gefietst (fiets is van oktober 2012). Ik heb er zelf mee gefietst en de groep schakelt heerlijk. Is ook qua design een hele mooie groep met die rood accenten.
  Hoop dat mijn fiets snel gepubliceerd wordt op IR. BEn er net als jij er trots op.

 9. @Guido: Nee, dat wist ik niet. Bedankt voor je mailtje. Inderdaad nog even geduld. Fijn dat zoveel mensen hun trots voor hun fiets willen delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *