Selle Italia Eyelink: racefiets zijspiegel

De Selle Italia Eyelink kende ik nog niet: het is een kekke racefiets zijspiegel voor op het stuur van je Italiaan, gemonteerd aan de remgreep.

racefiets zijspiegel @ Italiaanse Racecefietsen

 

Dat veel Italiaanse wielrenners ijdeltuiten zijn dat weten we: als je haar, je sokken en je zonnebril maar goed zitten (toch?) Maar om nu een speciale spiegel voor de fiets op de markt te brengen, om tijdens de koers ook daadwerkelijk te kunnen controleren of het met die zaken nog wel goed zit, gaat wel heel erg ver…

Veiligheid (bijna) voor alles

Alle gekheid op een stokje: het gaat hier natuurlijk om de veiligheid van de fietser. En dat is op zich een goed ding, want het kan op de fiets nooit veilig genoeg zijn, als kwetsbare weggebruiker. Toch zou ik met dit ding persoonlijk – pun intended – niet dood gevonden willen worden.

Hoe mooi ontworpen deze spiegel ook is, hij doet toch afbreuk aan de racefiets als geheel. Net als de bel, het op het frame gemonteerde fietspompje en de zadeltas, maar dat terzijde. Voor iedereen die dit wél op zijn fiets wil monteren vanwege het mooie zicht naar achteren of voor alle mannen en vrouwen die wél hun zonnebril of make-up willen checken onderweg is dit hebbeding natuurlijk een uitkomst.

Selle Italia Eylink promo


Meer informatie


4 reacties op “Selle Italia Eyelink: racefiets zijspiegel

  1. Een bel is noodzakelijk, en kan je mooi wegstoppen. Die spiegel lijkt me goed voor mensen randonneurs.

  2. Ik zie al uit naar de upgrade: verwarmde spiegel tegen condens en natuurlijk de dode hoek spiegel.

  3. We kunnen alleen maar hopen dat er niemand in het Europees parlement aandelen heeft van Selle Italia, want voor je het weet is dat gekke ding verplicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *