De Colnago van Walter Zandvliet

IR presenteert de Colnago van Walter Zandvliet. Het gaat om een Campagnolo afgemonteerd model Super uit om en nabij 1985. 

Colnago van Walter Zandvliet @ Italiaanse Racefietsen


Colnago van Walter Zandvliet @ Italiaanse Racefietsen

“Hier twee foto’s van mijn Colnago Super, gekocht in 1985 bij van Boxel in Galder, een zaak mij toentertijd aangeraden door de mannen van het blad wielerrevue waar wij een sponsorband mee onderhielden. Hij was afgemonteerd met Campagnolo Record en had een stalen chromen voorvork, zoals u ziet heb ik hem gemoderniseerd, de liefhebber gruwelt wellicht, maar ik heb alle onderdelen nog, incl.de complete groep, het 3 ttt stuur en stuurpen etc. Er zaten mavic GP4 velgen en Wolber tubes op (ook nog in bezit) de remgrepen etc. alles compleet.

Ik heb voor deze fiets gekozen door de successen van diverse toerrenners, de mooie uitstraling en het advies van Kees van Boxel, nooit spijt van gehad, een superfijne en strakke fiets. 5x de toertocht Tilff-Bastogne – Tilff gereden , rondje ijsselmeer, Galibier, Alpe d’Huez etc. ben er altijd erg zuinig op geweest, nauwelijks krassen etc. Er zit nu wederom een Campagnolo groep op maar iets eenvoudiger dan de mooie Record groep. Misschien toch maar terugbouwen naar origineel. Of toch een carbon fiets kopen? Ik ben er nog niet uit, deze fietst nog zo fijn!”

NB: Deze fiets is inmiddels door Walter teruggebracht in originele staat en in die gedaante eveneens te bewonderen op IR.

Meer informatie
Pin It


3 reacties op “De Colnago van Walter Zandvliet

  1. Hier moet je niet over twijfelen. Terug naar de oude staat lijkt me het beste. Zeker gezien de onderdelen die je noemt. Prima groep en de verchroomde vork maakt het als plaatje evenwichtiger.
    Mooie framekleur !

  2. Tja, Patrick, afgelopen zondag naar “het stalen ros” geweest en nu wel overtuigd dat ik hem weer origineel moet gaan maken, geen verkoop plannen maar gewoon volledig in oude staat brengen, Rolls zadel zit er nog steeds op en zien of ik een Sedis goud ketting kan vinden, dikke witte buitenkabels al in mijn bezit, heb er nu al zin in, wordt een paar dagen genieten met sleutelen.

  3. De terugbouw naar origineel is begonnen.trapstel zit er in.nu het balhoofdstel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *