De Opera van Bas Klick

IR presenteert de Opera van Bas Klick uit Haarlem. Hij rijdt op een wit-zwart-rode Super Leonardo afgemonteerd met Shimano Ultegra Di2 groep.

De Opera van Bas Klick @ Italiaanse Racefietsen

  • Opera Super Leonardo
  • Framemaat 55cm
  • Bouwjaar 2010
  • Gekocht december 2012
  • Kleur: wit met zwarte en rode accenten
Afmontage

Deze Super Leonardo heeft een volledig Shimano Ultegra Di2 groep. De wielset is van Campagnolo Eurus 2012 en staat er mooi bij. Stuur en zadel komen van mijn oude fiets, een Garnelli Luciano (uit 2010). Niet echt iets bijzonders, maar het stuur en zadel bevalen me zo goed. Ik ga me volgend jaar oriënteren op een ander stuur en zadel. Maar ik verwacht daar niet veel winst te halen. De grootste slag is gemaakt met het nieuwe Opera Super Leonardo frame. De banden zijn Continental GP4000 vouwbanden, om eens te proberen. Normaal rij ik op Vredestein maar die waren lastig te krijgen. Deze GP’s zijn volgens recensies ook prima! Tot op heden bevallen ze prima.

Waarom gekozen?

Allereerst is de Super Leonardo een mooie fiets. Ik heb er al een jaartje naar toegeleefd. In combinatie met Di2 is dit echt een behoorlijke stap vooruit. Mijn plaatselijke dealer om de hoek (de Vos) ruilde mijn Garnelli, waar ik deze had gekocht, zonder problemen in! Dat trok me over de streep om een nieuwe fiets aan te schaffen. Op 2e kerstdag 70 km gereden, voor het eerst! Nou, dat viel niet tegen. Licht en toch heel comfortabel en tot mijn verrassing heel stabiel op hoge snelheden (windje in de rug). Di2 vergist zich nooit met schakelen. Hiervoor had ik een mechanische Ultegra groep; deze Di2 groep is een duidelijke verbetering.

Ik heb gezien mijn gewicht (eh, 120kg en ja er moet nog wat vanaf!) wel een stevige fiets en wielset nodig. Ik geloof dat ik nu de juiste combinatie heb gevonden. Opera is een dochtermerk van Pinarello en geeft 3 jaar garantie op het frame (ik heb direct na aankoop de email met de garantie bevestiging van Pinarello binnen gekregen). Na wat ik allemaal heb gelezen moet dit frame erg robuust zijn. Ik sta versteld hoe comfortabel deze fiets is in vergelijking met mijn vorige fiets (aluminium double butted frame).

Kortom; ik heb een prima keuze gemaakt voor de Opera Super Leonardo. Ik vraag me wel af hoe z’n naam toch tot stand komt ‘Super Leonardo’? Opmerkelijke naam. Wie het weet mag het zeggen…

Meer informatie


5 reacties op “De Opera van Bas Klick

  1. Vind het een heel mooie fiets. Di hoeft van mij nog niet maar ooit misschien wel.
    Leuk om te lezen dat iemand in de mannelijke gewichtsklasse, ik ook, ook voor een mooie fiets gaat. Nog leuker is dat de fiets goed gaat. Heb je nog iets speciaal met de wielen gedaan? Ze moeten het houden.
    Veel succes en kilometers. Wie weet zie ik je mij eens voorbij flitsen. Ik rijdt oud staal en alu, maar wel oud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *