Coppi Milano San Remo uit 1968

Fraaie foto’s van een al evenzo fraaie Coppi Milano San Remo uit 1968. Wederom met dank aan mijn Italiaanse blogcollega van Raggidistoria.com.

Coppi Milano San Remo uit 1968 @ Italiaanse Racefietsen

(Alle foto’s: Raggidistoria)

Als ik Google Translate zijn werk laat doen op de pagina waar ik deze foto’s vandaan heb, dan lijkt het er op dat het hier om nog een andere reden gaat om een heel bijzondere fiets.

Coppi van Ole Ritter

Dit zou namelijk de Coppi Milano San Remo uit 1968 zijn waarop de Deense wielrenner Ole Ritter in datzelfde jaar het wereld uurrecord verbeterde. De laatste foto uit de beeldengallerij doet daar ook een uitspraak over. Heb alleen geen idee of Ritter ook daadwerkelijk met deze gemonteerde onderdelen reed of dat er ook nog een uitgeklede versie is/was.

Krantenartikelen

Voor wie het Italiaans machtig is valt er in het originele bericht nog heel wat meer informatie te lezen, in mooie oude krantenartikelen die daar staan afgebeeld. Ritter wist het wereld uurrecord te verbeteren tot 48,653 kilometer, gereden in Mexico-stad.

Eddy Merckx zou het pas weer in 1972 scherper stellen door eveneens op die locatie voor het eerst door de grens van de 49 kilometer heen gaan. Dit op een traditionele, stalen pistefiets gebouwd door Colnago.

Coppi Milano San Remo uit 1968
 • Frame: Coppi – model Fiorelli Milano San Remo
 • Headset: Magistroni
 • Stuur: 3TTT
 • Zadel: Brooks
 • Remmen: Universal
 • Remhendels: Universal
 • Achterderailleur: Campagnolo Gran Sport (3e generatie)
 • Voorderailleur: Campagnolo Gran Sport
 • Versnellingshendels: Campagnolo Gran Sport
 • Crankstel: Magistroni met Grance Simplex kroon
 • Bottom Bracket: Magistroni
 • Velgen: Fiamme
 • Naven: Pellissier
 • Pedalen: merkloos, type Sheffield
 • Toe clips: Balilla
 • Toe clips riempjes: Ale Allara
Meer informatie


4 reacties op “Coppi Milano San Remo uit 1968

 1. Prachtig maar wel zonde van dat “moderne” Benotto stuurlint. Wit katoen lijkt me een beter keuze. Verder een plaatje van een fiets maar NIET de fiets waar Ritter mee gereden heeft.
  Een uurrecord doe je op de baan en daar zitten geen remmen op. Normaal geen derailleur maar Braun heeft toch eens een poging (in Bolivia???) gedaan met een derailleur.
  Uit m’n hoofd fietste Ritter met een Cinelli tijdens zijn geslaagde poging!

 2. Overigens een mooie docu is “Het onmogelijke uur”. Dat gaat over een poging van Ritter om het record van Merckx terug te pakken. Grappig is dat een van Ritters trainingsmaatjes de jonge Moser is die……………………..jaren later alsnog dat record van Merckx zal pakken. Mooie docu!!! Daar rijdt hij op een Benotto………..zijn we toch weer bij dat stuurlint :-)

 3. Inderdaad, ze zullen wel adverteren met het feit dat dat Ritter – de man van het uurrecord – op zo’n Coppi reed, maar inderdaad niet tijdens het uurrecord zelf. Vandaar ook al mijn opmerking in het bericht. Wel fijn dat er altijd iemand op IR is (Gerard?) die net nog even een naadje meer van de kous weet ;-)

 4. Ik heb een Fausto Coppie Giro Itali 51 in bezit gekregen. Ik heb wat informatie proberen te zoeken op het net over de fiets maar ben niet veel wijzer geworden. De fiets is creme/parelmoerachtig van kleur. Weet iemand hier meer vanaf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *