Gaerne Special Edition wielerschoenen

IR lezer Marcel Heijligers wees me onlangs op onderstaande Gaerne Special Edition wielerschoenen. Leek hem een mooie aanwinst voor de rubriek ‘Hebbedingen‘. Heeft ‘ie helemaal gelijk in.

Gaerne Special Edition wielerschoenen @ Italiaanse Racefietsen

(Foto’s: Gaerne, facebook)

De Gaerne Special Edition wielerschoenen (voluit ‘Ernesto’s Carbon G. Chrono 80th Special Edition’) komen eind deze maand op de markt om maar liefst twee heuglijke feiten te vieren. Ten eerste de tachtigste verjaardag van Gaerne oprichter Ernesto Gazzola én het vijftigjarige jubileum van het bedrijf.

2012 jubileumjaar

Je vindt op de Gaerne Special Edition wielerschoenen – die een moderne en een traditionele look mooi combineren door het gebruik van een hedendaagste vormgeving en ‘ouderwets’ bruin leer – dan ook drie jaartallen terug: 1932 – 1962 en 2012 plus de handtekening van mr. Gazzola. Waarom de schoenen dan pas in 2013 op de markt komen is mij een raadsel, maar dat terzijde. 

De schoenen worden geleverd met certificaat van echtheid, en worden individueel verpakt en genummered. Slechts 80 paar zullen er worden geproduceerd. Volgens Marcel – die zelf een paar heeft aangeschaft – kosten de schoenen rond de 399 euro per paar.

Gaerne over de bijzondere, nieuwe fietsschoen:

“A shoe full of celebration, which encompasses all the tradition and the quality of being made in Italy. This celebratory shoe uses custom materials, with the upper being made from finest quality genuine leather which has been imprinted with three dates in history through hot stamping: 1932 year of birth of the holder Ernesto Gazzola, 1962 the year of foundation of the company and in 2012 which represents the present and the future, with all its challenges and goals to be faced and overcome. To top it all, the autograph of Mr. Ernesto Gazzola from which his initials derives the company name.”

Schoenen voor profs

Gaerne maakt overigens custom schoenen voor een aantal profs in het wielerpeloton, vaak met een Italiaans tintje, waaronder Michele Scarponi, Allessandro Petacchi, Marco Marzano, Egoi Martinez, Kevin De Weert, David De La Fuente, Bert Grabsh, Roberto Cunico, Thomas De Gendt, Sacha Modolo, John Gadret en Daniele Pietropolli. Zo zie je Petacchi hierboven op een foto met speciaal voor hem gemaakte Fuxia Carbon G. Chrono’s die hij droeg in de ronde van China.

Meer informatie

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *