De Pinarello van Harrie Vendeloo

Na zijn Dogma presenteert Italiaanse Racefietsen ook de mixed afgemonteerde Pinarello FP3 van Harrie Vendeloo in de rubriek Jouw Fiets.

Pinarello FP3 van Harrie Vendeloo @ Italiaanse Racefietsen

(let ook op de kerstboomverlichting op links!)

“In de winter fiets ik niet buiten. Ik ga dan wel hardlopen in die rotkou. Ik heb wel altijd zin om te bouwen en te pimpen aan mijn fiets. Maar mijn eerste Pinarello Dogma is helemaal af en gepoetst. Dus maar een tweede hands gezocht. Ook handig voor de eerste blubber-ritten in de nieuwe lente en op de Tacx.

Ik keek vooral naar oude stalen rossen, maar toen zag ik dit frame op Marktplaats: Een Pinarello FP3. Hoe oud het is weet ik niet. Ik denk 2009 of 2010. Prijs was bijzonder vriendelijk. Niemand bood behalve ik en na twee maanden gooide ik er een paar tientjes bij en toen was het van mij. Van een junior die te groot was geworden voor dit frame. Hij is een maat 50. Kleiner als mijn Dogma, maar dat heb gecompenseerd met een langere stuurpen een een zadelpen met flinke setback.

Maar nu het volgende probleem; hoe leg ik dit aan mijn vrouw uit? Tot mijn grote verassing vond ze het goed en is ze zelfs mee geweest om hem te halen. En ze is niet eens een Italiaanse!

Het is mijn B-fiets voor de modderwegen in de polder. De kleur is niet mijn eerste keuze, maar ik kan er nu toch wel van genieten. Ik heb hem opgebouwd met oude spullen die ik allemaal heb verzameld in uitverkoopjes. Stuurpen, stuur en zadelpen zijn wel nieuw. De wielen zijn eigenlijk voor de Dogma op een zomerse windstille rit, maar daar zitten nu Marchisio’s Zefir X75 op en deze zijn eerlijk gezegd beter dan de FFWD. Op de foto zijn beide te zien.”

Specificaties
  • Stuur, zadelpen en stuurpen: 3T
  • Shifters, remmen en derailleurs: SRAM Force
  • Pedalen: Look Keo Max carbon
  • Cassette: Dura Ace 12-21
  • Cranckset: Dura Ace
  • Ketting: Ultegra 6701
  • Zadel: Selle San Marco
  • Wielen FFWD 4
Meer informatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *