Wie bouwt de IR iOS / Android app?

IR heeft inmiddels een Windows 8 app, op eigen initiatief gebouwd door Mark Voermans. Nu missen we er nog eentje voor iPad, iPhone en Android. Wie helpt? 

iOS / Android app voor IR @ Italiaanse Racefietsen

(IR heeft al wél een fancy bookmark icoontje op de iPad/iPhone ;-)

Vrijwel meteen na de aankondiging van de beschikbaarheid van de nieuwe Windows 8 app kreeg ik mailtjes van lezers die vooral vroegen of er ook een iPad app bestond. Helaas moest ik hen teleurstellen.

Dat bracht me echter wel op het idee om eens te peilen of er tussen de lezers van IR nog ándere fietsende techneuten zitten met teveel vrijetijd.

Bij dezen doe ik dus een oproep aan iedereen die wel eens een app voor iOS en/of Android heeft gebouwd en dat nog eens voor zijn of haar favoriete fietswebsite wil doen.

Wat moet een IR app kunnen?

De vereisten voor de gratis app(s) zijn vrij simpel:

 • Look en feel van IR met het IR logo, voornamelijk wit als kleur
 • Beetje strakke vormgeving (zie Windows 8 app)
 • Hoofdfunctie: tonen van laatste nieuwe berichten die op IR zijn verschenen (via de RSS feed)
 • Mogelijkheid om (links naar) artikelen te mailen en via facebook en twitter te verspreiden
 • Een ‘about’ pagina met de informatie op deze pagina
 • In het geval van iOS: geschikt voor zowel iPhone als iPad (volledige schermgrootte) of een aparte app voor beide devices

Wat krijg je ervoor?

Niets, behalve een duidelijke creditvermelding in de app. Daarnaast een permanente plaats voor je app op de homepage van IR. En het feit dat straks half fietsminnend Nederland met jouw app op zijn device rondloopt/fietst ;-)

En vooruit: diegene(n) die een werkende app in de appstores van Apple en/of android weet te krijgen stuur ik gratis en voor niks een IR t-shirt naar keuze toe. Doe eens gek.

Ik wil en kan er wel eentje bouwen. Wat nu?

Heb je interesse kun je 100% zeker binnen redelijk korte termijn (niet pas over een paar maanden dus) een volledig functionerende, goed uitziende app bouwen voor iOS en/of Android, stuur dan een mailtje naar mailgvda@gmail.com We kunnen dan even contact hebben en ik kan je indien nodig nog wat meer informatie geven.

Ben benieuwd of het wat concreets oplevert!

Guido van den Anker, januari 2013.

PS: indien er zich meerdere serieuze gegadigden mochten melden voor hetzelfde platform: wie het eerst komt, het eerst maalt!

 

 

 4 reacties op “Wie bouwt de IR iOS / Android app?

 1. Dag Guido,
  Slechts gister en vanochtend hierover met je gecommuniceerd en dan al deze wens utieengezet op de IR site. Als dat niet het voorbeeld van klantvriendelijkheid en liefde voor de Italiaanse racefiets en toebehoren is, dan wet ik het niet meer.
  TOP en bedankt voor je moeite!
  Geert Boers

 2. Ik vind een complete app op korte termijn te veel werk, want dan moet ik mijn (natuurlijk Italiaanse) racefiets te vaak binnen laten. Misschien is het een idee met meerdere mensen aan een open-source app te werken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *