iPhone app voor versnellingsratios

Voor de meeste mensen waarschijnlijk een beetje teveel van het goede, maar leuk voor echte techneuten: de iGear iPhone app voor versnellingsratios.

Met de iGear iPhone app voor versnellingsratios kun je zoals de naam al aangeeft heel handig de verschillende exacte versenllingsratios van je aandrijftrein berekenen, gebasseerd op je wielmaat, het aantal tandwielen en de grootte van de verschillende kransjes.

Je kunt eenvoudig kiezen uit een aantal veel voorkomende, standaard typen cassettes van bekende merken als Shimano, SRAM en Campgnolo. Maar als je je cassette zelf samengesteld hebt kun je die samenstelling ook handmatig invoeren. Handig als je zelf je cassette wilt samenstellen of als je wilt zien wat verschillende combinaties van kransjes voor invloed hebben op je versnellingsoverbrengingen.

iGear iPhone app voor versnellingsratios @ Italiaanse Racefietsen

Er is een gratis en betaalde versie beschikbaar in de App Store. Die laatste biedt je ook de mogelijkheid om twee verschillende versnellingscombinaties met elkaar te vergelijken op één scherm (alleen iPad).

By the way: heb je geen iPhone of iPad maar wil je wel op een leuke manier meer leren over deze materie, check dan eens onderstaande afbeelding. Een groot formaat poster schijnt de maker volgens zijn Flickr-account in de maak te hebben… Ook leuk.

gear ratio poster @ Italiaanse Racefietsen

Pin It


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *