De Fondriest van Marcel

Marcel Kuitenbrouwer uit het Limburgse Molenhoek stuurde zijn Campa afgemonteerde Fondriest TF3 1.2 in voor de rubriek ‘Jouw Fiets‘ op dit blog.

Fondriest TF3 1.2 van Marcel Kuitenbrouwer @ Italiaanse Racefietsen

Ik heb mijn Fondriest TF3 1.2 in september 2012 als frame gekocht en door Tonn van Alphen in Handel zoveel mogelijk binnen mijn budget Ïtaliaans laten opbouwen.

Ik heb na eerst een aantal jaren op een Cube Attempt gereden te hebben (erg gevaarlijke uitspraak op een Italiaans blog) gekozen voor de Fondriest TF3 1.2 omdat ik, voor het bereiken van een kroonjaar, een Italiaanse fiets wilde hebben welke je relatief weinig tegenkomt en ook een vette uitstraling heeft. En dat is de Fondriest geworden. 

Hij gaat als een speer en de kilometers volgen elkaar in een rap tempo op. Het is een wereld van verschil en het lijkt wel of hij vanzelf vooruit wil, je hoort alleen het zoeven van de wielen over de weg zoals het hoort.

 • Frame maat L 12k carbon
 • Campagnolo Athena black compact 50-34 / 12-25
 • Campagnolo Athena carbon crankstel en shifters
 • 3T stuur en stuurnok
 • Selle italia zadel
 • Easton EA50 wielen
 • Schwalbe draadbanden
 •  Garmin Edge 500 met kadansmeter


1 Reactie op “De Fondriest van Marcel

 1. Geachte Marcel

  IK wel ook een Frondiest TF 3 kopen .mijn de vraag die wielen die jij heb zijn die goed ook voor de bergen en vlake weg en natuulijk de vraag ,
  hoe hij fiets en stuur .Ik heb zelf nu een Pinarello FP2..

  gr Roel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *