De Vicini van Nik

IR lezer Nik Delmeire stuurde zijn stalen, helblauwe en met Campagnolo afgemonteerde Vicini in voor de rubriek ‘Jouw Fiets‘ op dit blog.

Vicini @ Italiaanse Racefietsen

“Ik was helemaal niet zo geïnteresseerd in fietsen toen ik dit fietsje te koop zag staan, tweedehands bij een een fietsenwinkel aan de Belgische kust. Maar ja , m’n voetbalcarrière liep zo stilaan op z’n laatste beentjes en misschien werd het toch tijd om eens naar iets anders uit te kijken, zo dacht ik in een flits.

Het enige aan de fiets dat ik kon ‘thuisbrengen’ was de prijs, voor de rest geen enkel besef van het aantal vitessen, groep, materiaal waaruit het frame bestond en ga zo maar door. Het fietsje werd betaald en meegenomen en heel af en toe werd er wel mee gefietst.

In 2010 begonnen een aantal vrienden te vragen om mee te gaan fietsen. Ook voor hen was de hobby nieuw, echter zij hadden nieuw materiaal en ik, ocharme, reed rond met ‘ouwen brol’. Maar goed, ik mocht toch mee. Toen kwam de volgende vraag: “Mee naar de Ventoux, Nik?”  Ja ,dus! Maar ik heb me wel een nieuwere fiets gezocht, dit keer met meer kennis van zaken.

Het eerste fietsje werd gedegradeerd tot ‘goed genoeg voor de rollen’. Tot hij opnieuw van stal werd gehaald enkele weken geleden voor een rit op de weg. En ja, het was zeer aangenaam fietsen en absoluut voor herhaling vatbaar! Het merk: Vicini met frame van staal en Campagnolo Avanti groep. Bouwjaar: geen idee. En de vrienden worden jaloers als ik ze toon dat bij mij de kabels wél door de bovenbuis lopen…”1 Reactie op “De Vicini van Nik

 1. nik Delmeire

  Hallo , in december 2012 toonde ik mijn Vicini . Ik heb hem nog steeds , maar zou hem willen opfrissen . Maar kan dat nog , delen van de groep vervangen ?
  De casette is een 13-22 ; kan dat naar 26/28 ? De voorbladen zijn 52 , 44 . De derailleur is een Campagnolo Avanti en vooraan zit iets van ” Ofmega ” of zo .
  Wie kan tips geven ?
  Dank bij voorbaat .
  Nik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *