Campa Sportman derailleur ’61

Kwam op het fraaie blog Raggi di Storia deze prachtige foto’s tegen van een Campagnolo Sportman achterderailleur uit 1962.

Campagnolo 1961 Sportman derailleur @ Italiaanse Racefietsen

Mooi is dat er ook een bijbehorende brochure van Campagnolo uit die tijd bij zit. Wat mij betreft is dit typisch een voorwerp dat je niet alleen heel mooi kunt fotograferen, maar dat je gewoon in een vitrinekastje kunt zetten in de woonkamer, met een mooie spot erop. Pure kunst!

Meer foto’s vind je op Raggi di Storia.2 reacties op “Campa Sportman derailleur ’61

  1. Helemaal mee eens. Weergaloos mooi. Je kunt je haast niet voorstellen dat de huidige derailleurs over 50 jaar hetzelfde gevoel oproepen. Ik heb nog een gloednieuwe klassieke Nuovo Record in een Campagnolo doosje zitten (met buisverstellers). Ook van onvergankelijke schoonheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *