Framebouw bij Legor

Mooi geproduceerd filmpje voor wie eens wil zien hoe de amnbachtelijke bouw van een frame in zijn werk gaat bij Cicli Legor in Brescia.

.

We zien hier de meester zelf aan het werk in zijn ‘laboratorium': Mattia Paganotti. Schitterend om te zien dat het bouwen van een stalen frame toch écht een ambacht is. De transformatie van een stelletje ruw aan elkaar gesmede buizen naar een fraai afgewerkt, gepolijst frame blijft iets wonderlijks.

Mattia is wat mij betreft echt heel goed in het tot stand brengen van die transformatie. Kijk maar eens naar de foto’s die ik eerder op dit blog plaatste: zelden zulke kunstwerkjes gezien. Enjoy!

(Via: Milano Fixed)1 Reactie op “Framebouw bij Legor

  1. Heel mooi op z’n Italiaans…maar weleens bij Herman Braun in zijn uitermate moderne en technisch hoogstaande werkplaats gaan kijken? Allemaal in Spijkenisse …..Nederlands, maar wel met een vet Italiaanse knip oog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *