Opruiming bij GIOS

Zoals wellicht bekend gaat Kuiper Trading helaas stoppen met het importeurschap van GIOS. De voorraad gaat nu in de uitverkoop.

De GIOS uitverkoop bij Kuiper Trading

Mocht je dus nog een mooie Gress, Alcano, Altero, Sessanta, Compact Pro of Vintage frame zoeken dan is dit je kans. Zo betaal je voor een Gress frameset nu maar liefst 1000 euro minder dan normaal!

Kuiper heeft ook een aantal GIOS artikelen ook op Marktplaats gezet, zie: http://verkopers.marktplaats.nl/8927064

Het complete overzicht van de GIOS uitverkoop bij Kuiper vind je in deze pdf.

Het importeurschap voor GIOS is inmiddels overgenomen door Jos van Gastel.

Pin It


5 reacties op “Opruiming bij GIOS

 1. Mooie aanbiedingen en als je geen last hebt van emoties waar een Gios vandaan moet komen kan je jezelf best een leuk Sinterklaas of Kertscadeau doen.

  Wat ik me alleen afvraag is waarom de nieuws importeur dit niet naar zich toehaalt. Als ik importeur zou zijn haalde ik dit gelijk uit de markt.

  Kuiper zal toch blij zijn als hij alles in een keer verkoopt en dat moet genoeg marge opleveren voor een nieuwe importeur.

  Zo ingewikkeld is het niet om een bedrag vast te stellen wat deze partij moet kosten en kan je als beginnend importeur gelijk met een mooie actie starten.

  Gemiste kans :-(

 2. Daar kan de nieuwe importeur wel op reageren. Uit de markt halen van de oude Gress frames levert weinig op. Zeker als je weet dat de nieuwe framesets slecht honderd euro duurder uitpakken dan de oude modellen en ze toch echt een pak beter zijn. De paar andere modellen die te koop worden aangeboden zijn behalve de Compact Pro en Vintage niet interessant omdat ze niet in het programma komen. Dus veel moeite om een oude voorraad overnemen is gewoon niet rendabel genoeg. En zeg nou zelf koop jij voor het prijsverschil van 100,- euro liever een nieuw en verder door ontwikkeld frame of een model wat inmiddels gedateerd is?

  de mooie actie vanuit de nieuwe importeur gaat zijn dat de prijzen vanaf de start vele malen scherper zijn dan ze in het verleden ooit waren Bijna 900,- euro minder voor de Carbon frameset!!!!

 3. @Jos: ” En zeg nou zelf koop jij voor het prijsverschil van 100,- euro liever een nieuw en verder door ontwikkeld frame of een model wat inmiddels gedateerd is?”

  In het geval van de Compact Pro absoluut een gedateerde vanwege de unieke verstelbare pads die je op de huidige frames vanuit Hongkong niet meer aantreft.

 4. – De Alcano en de Altero

  Beide zijn gewoon opgenomen in de 2013 collectie van Gios.

  De nieuwe importeur zou als volgt kunnen kiezen:

  De Baleno ipv de Alcano (zoals word gedaan in Duitsland)

  De Lesta voor de Altero.

  Beide exact zijn qua geometrie en vorm van buis exact dezelfde frames alleen word er bij de Baleno en Lesta gebruik gemaakt van voordeligere buizen. (scheelt op de inkoop al gauw 100 tot 150 euro per frame.)

  – Gress

  De exclusiviteit is der bij de “nieuwe” vanaf, doordat deze uit een open mal komt.

  Daarbij bewust geen nieuwe de zwart/blauwe Gress frames ingekocht .

  De volledige blauwe Gress kwam nog uit een eigen mal van Gios komt.

  – Ontwikkeling

  Iets dat bij de Gios frames uit Azië mist al sinds 2009, het draait hierbij om aantallen.

  In het begin alleen tot maat 54 C-T, met flink aandringen kwam de 56 en 58 C-T beschikbaar.

  Er word graag een “Full Container Load” gezien, 100 frames per model.

  Zowel gingen bij mijn voorganger er niet eens op jaarbasis de deur uit.

  Gios Torino pakt dit heel mooi op waardoor de liefhebber naar Italië gaat om ze frame te halen.

  Zoals Gerard al aangeeft mooie frames als je geen last heb van emotie, kan ik me helemaal in vinden. Ook de reden waarom het niet aanslaat bij de Dealers.

  – Prijsbeleid

  Belangrijk is dat de marge in de gaten word gehouden, bij Gios is er wereldwijd geen prijs beleid.

  Al zou de nieuwe Gress 900 euro voordeliger zijn dan is de marge vrij beperkt.

  Daarbij maak je het voor jezelf niet rendabel (vergeet niet dat je nog meer voorraad heb staan dan dat ene frame dat je met beperkte marge verkoopt).

  Ook zijn Distributeurs prijslijsten zijn ook buiten de Distributeurs in omloop.

  Een Continentale Belgische ploeg had bij Gios een sponsoraanvraag ingediend waarbij zei deze lijst ontvingen, nadat hun voor de ploeg een sponsoring verzoek hadden ingediend zei namen hierover contact met mij op.

  – Marketing

  Deels terug kijkende op wat bij prijsbeleid is vermeld voor de beurs stand is het “No support”. Een goed ogende stand met gevoel der in is al gauw 6000 tot 10.000 euro.

  Een Gios stand kan niet in een zwart gat, zie reacties 2010 op IR.. daarom als laatste push in 2011 goed neergezet. Qua. marketing word dus alles zelf gefinancierd… reken ook niet op Demo modellen vanaf Eurobike.

  Een Gios top model niet met Shimano 105 of Tiagra neerzetten.

  De keuze die ik heb gemaakt om voor de Benelux alleen de meest hoogwaardige frames te voeren.

  Een nieuwe catalogus waarbij alles met Campa, een Gios met Shimano kan gewoon simpelweg niet.

  Mocht de nieuwe distributeur promotie middelen (t.b.v. beeld materiaal frames, beurs en spandoeken), rest voorraad willen overnemen dan kan hij mij hiervoor benaderen.

  Succes en hoop dat de verkoop aanslaat.

 5. De echte liefde voor de blauwe pareltjes is enkel te vinden in Volpiano…

  Volgens mij heeft Alfredo gegokt en verloren met zijn Aziatisch bondgenootschap, het zijn zielloze kadertjes geworden, misschien zelfs gemaakt door robotten??!!

  Aldo en Marco daarentegen zijn blijven doorgaan zoals ze het in Italië nu al 65 jaar doen, in stijl en met grote Klasse…

  Ook ik ben verleden jaar een frame in Volpiano gaan kopen, het zal één van de hoogtepunten uit m’n leven blijven. Die vriendelijkheid, dat vakmanschap, die kennis, zo’n geschiedenis, zo’n kwaliteit, zo’n passie voor de fiets, kan je nergens anders vinden.

  Forza Italia!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *