De Passoni van Sjaak

IR lezer Sjaak van den Boogert stuurde zijn titanium, SRAM afgemonteerde Passoni Top Force in voor de rubriek ‘Jouw Fiets‘ op dit blog.

Passoni Top Force @ Italiaanse Racefietsen

“Nadat ik vele jaren hebt heb gefietst op een Duell Bologna en Gios Compact Pro ging enkele jaren geleden al de gedachte rond om een Passoni te kopen. Maar ja, een Passoni… ja niet echt nodig, de Gios fietst nog goed.

Maar verleden jaar toch de Italiaanse fietsknoop doorgehakt en op pad gegaan naar Limburg om een titanium fiets aan te schaffen. Ik wilde geen carbon frame, omdat ik daar op lange termijn mijn twijfels over heb. Misschien onterecht maar van titanium is bewezen dat het op lange termijn goed voldoet.

Ik ben een gepassioneerd fietser, die veel kilometers fietst zowel in Nederland als in Frankrijk. Mijn bergdomein is toch wel de Provence en de Alsace. Helaas heb ik daar nog geen ervaring met de Passoni Top Force maar weldra gaat er flink gefietst worden op deze fiets.”

Mijn Passoni Top Force is als volgt afgemonteerd:

 • SRAM RED Compact in zwart uitgevoerd
 • DTSwiss RR1450 tricon wielset in witte uitvoering
 • Wit Deda Fluida racestuur
 • Witte deda Quattro stuurpen
 • Rode Continental Grand Prix 4000 banden
 • Selle Italia Turbomatic Team Edition
 • Voorvork speciaal gemaakt voor Passoni


6 reacties op “De Passoni van Sjaak

 1. Supermooi frame, alleen rode bandjes kan mij echt niet bekoren.Gewoon zwart doet meer recht aan deze fiets. Persoonlijk had ik ook deze wielset niet gekozen. Vind dat de fiets n minder ‘sjiek’ voorkomen krijgt. Maar zoals altijd over smaak valt niet te twisten.

  Veel Fiets en Kijk plezier gewenst.

 2. Werkelijk een prachtige fiets! Ik ben zelf ook ooit voornemens een Passoni aan te schaffen…en deze post versterkt dat verlangen (ik rijd nu Wilier).

 3. hoi sjaak, ja vind ik wel een gave fiets! a propos: ik heb een Chesini uit begin jaren ’80, in 1984 zijn er nieuwe remmen op gezet (ik heb zo gauw geen foto, omdat hij bij de fietsenmaker staat). Nu moeten de rubbers van de remhandels vervangen worden, maar deze fietsenmaker kan nog geen geschikte vervangende rubbers vinden. Weet iemand dan deze liefhebberblog een weg naar nieuwe remhandelsrubbers etc. kortom onderdelen uit de jaren 80! alvast bedankt, wim heezen

 4. Droomfiets! Ben het wel eens met de reactie hierboven vwb wielset en banden. Een setje Marchisio carbonwielen bv. Maar voor de rest is dit toch wel de ultieme fiets wat mij betreft. En ja, die Gios…

 5. Sjaak van den Boogert

  Beste fietsers, ja smaken verschillen, de een vindt dit de andere dat,mooi, dat blijft altijd zo, carbonwielen hoeft voor mij niet ,ook weer een kwestie van smaak, witte velgen met ja de rode bandjes steekt lekker af tov frameen groepset, enne rode ventieldopjes!! inmiddels heb ik deze flink z’n gang laten gaan en de testperiode afgerond in de bergen van de Provence, ik moet zeggen ja … een klasse fiets, zeer stabiel en je fietst confortabel, wielset voldoet prima stabiel tijdens de afdalingen, zadel ja dat was een schot in de roos , zit prima.

  Vriendelijke groeten van Sjaak van den Boogert

 6. Een heel mooie fiets! De rode accenten mag van mij best. Niet teveel eenheidsworst. Zelf heb ik wat meer moeite met het stuur. Verkoopt Passoni geen Titanium stuur?

  Wat betreft de keuze voor titanium, ik heb een Van Nicholas MTB en durf er ondanks mijn gewicht alles mee zonder dat ik het idee heb dat het stuk kan gaan.

  Als ik de centen er voor zou hebben zou ik zeker voor dit frame kunnen gaan. De afmontage zou anders zijn.

  Dus toch weer geen 13 in een dozijn.

  Succes en veel plezier met de fietsen, de Gios mag er ook zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *