Trouw

Guido, directeur sportif van IR.Gerard van Dongen schreef onlangs in zijn column op dit blog over de funfactor van zijn fietsen. Die van mijn GIOS heeft inmiddels MasterCard-achtige proporties aangenomen.

Oftewel: dat deze droomfiets voor mij inmiddels onbetaalbaar (‘priceless’) is geworden.

Die gedachte sluit aan bij een ander inzicht. Namelijk dat ik, ondanks de honderden Italianen die ik de afgelopen jaren via dit blog langs heb zien komen – oud en nieuw – nog steeds eigenlijk geen echte andere droomfiets ben tegengekomen. De Milani Aciaio Puro komt heel erg dicht in de buurt, maar dat is op dit moment gevoelsmatig niet goed genoeg. Ik ben simpelweg nog steeds meer dan tevreden met mijn GIOS. Ik vind ‘m fantastisch. Dus blijf ik ‘m trouw.

Mijn plan voor volgend seizoen is daarom de aanschaf van een derde tweedehands Italiaan (ik heb ook nog een stalen Coppi staan) om mee te koersen. Mijn blauwe engel krijgt deze winter dan een welverdiende upgrade in de vorm van een nieuwe Campagnolo Record 11 speed groep. Wat zal dat zwarte carbon mooi bij mijn full carbon wielen en andere, reeds carbonnen onderdelen staan. Ik zie het al helemaal voor me…

En zoveel investeren in een relatief oud kader? Ik heb er geen moeite mee. Mijn GIOS is immers écht een moderne klassieker. Een frame met een tijdloos design en unieke eigenschappen dat nog steeds hoofden doet omkijken. Oók in een peloton veel modernere, carbonnen Pinarello’s, Bianchi’s of Colnago’s. Het was mijn droomfiets, het ís mijn droomfiets. 

Dus net zoals je je vriendin zo nu en dan flink in de watten legt, ga ik dat nu ook doen met mijn GIOS. Zo hebben we samen nog vele, vele mooie jaren voor ons. – gvda

GIOS

Als directeur sportif van IR schrijf ik zo nu dan over de fiets en het fietsen. Hersenspinsels, invallen, filosofische overpeinzingen en observaties van mijn hand: alles kan aan bod komen.7 reacties op “Trouw

 1. Guido,

  Ik kan niet anders, dan het met je eens zijn.

  Waarom ?

  Mijn stalen GIOS dateert uit 1987 (!)

  In eerste instantie afgemonteerd met Shimano, maar

  later via Campagnolo Veloce naar Campagnolo Chorus/Record.

  Enkele jaren geleden naar Italië gezonden en laten overspuiten

  in GIOS blue en voorzien van de handtekening van Alfredo.

  Bij koffiestops ontmoet ik veel wielertoeristen, die net als mijn

  fietsmaatjes vol lof zijn over mijn fiets. En dan te weten, dat zij

  zelf altijd het modernste van het modernste moeten hebben.

  Hartelijke groet,

  Theo

 2. Leuk om te horen, Theo. Ben benieuwd naar je Gios. Staat vast mooi in het rijtje Gios fietsen in de rubriek ‘Jouw Fiets’ ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *