Leffes

Guido, directeur sportif van IR.Net terug van een midweekje Belgische Ardennen met mijn ouwe heer. Normaal gesproken nemen wij dan onze beide Italianen mee. Hij zijn Colnago en ik mijn GIOS. Maar deze keer besloten we de fietsen eens thuis te laten. Ik kon er in het begin maar moeilijk aan wennen. 

In de trein naar Tilburg (ons vertrekpunt) kon ik ineens gewoon in een coupé gaan zitten, in plaats van in het fietsgedeelte. En het inladen van de auto was plots een fluitje van een cent. Geen gehannes met met wielen en doeken om de frames niet te beschadigen. Gewoon spullen erin, klep dicht en karren maar.

In La Roche aangekomen was het in het begin wel even slikken. Al die mooie klimmetjes, het perfecte terrein om lekker aan de trainingsarbeid te gaan. Dat je zowat geen bocht om kon gaan of er reed een renner maakte het er niet makkelijker op. Dan begint het toch wel te kriebelen.

Vergis je niet: we hebben ons meer dan goed vermaakt. Het lekkere weer, de Belgische fritten en de harde worst uit de streek vormden de perfecte ingrediënten voor het echte vakantiegevoel. En het bier natuurlijk. Op elke straathoek kun je daar terecht voor een goed glas Jupiler of beter nog: Leffe van het vat. Lekker? Goddelijk!

Hoewel het ongecompliceerd de levensgenieter uithangen bijzonder goed voelde, hadden we beiden soms toch een beetje het gevoel dat er wat ontbrak. Bij ons volgende tripje – ergens volgend voorjaar – zijn de fietsen daarom wél weer van de partij. Ik zie ze in gedachten al staan bij een zonovergoten terras, tijdens een pitstop. Bijkomend voordeel: de Leffe’s zullen nóg beter smaken… Proost pa!

Als directeur sportif van IR schrijf ik zo nu dan over de fiets en het fietsen. Hersenspinsels, invallen, filosofische overpeinzingen en observaties van mijn hand: alles kan aan bod komen.

Pin It


9 reacties op “Leffes

 1. Guido,

  Als belg ben ik uiterst tevreden dat je van onze goede gastronomie bent komen genieten. Bij een volgend bezoek nodig ik je toch uit om eens de betere bieren te proeven. Bijvoorbeeld een goed glas Maredsous bier. Sinds het Leffe bier in handen is van de groep Stella Artois (Belgisch of Braziliaans, wie zal het zeggen) is dit bier nog slechts een skim van wat het ooit geweest is. Ik kan het weten, ik was zelf jaren een Leffe fan.

  Veel plezier ermee de volgende keer, en zeker je fiets terug meenemen.

  En als je eens echt op trappistenroute wil gaan, hier een tip.

  http://www.grinta.be/nl/trappistenroute

 2. Goede tip, Michel. Ik vind ondanks alles Leffe nog steeds zeer goed te drinken, maar ik ben zeker geen bierkenner. Maredsous ken ik ook, zeker een aanrader inderdaad. Affligem staat overigens ook hoog op mijn lijstje van favo’s. Santé!

 3. Nee, fietsen huren doen we niet. Ik had vroeger als klein menneke een Libertas, ook een belgisch merk als ik me niet vergis…

 4. Ook dat. Maar naar mijn ervaring tikken abdij- en trappistenbieren nadien harder aan dan een kriek, een gueuze of een oud bruin (Nederlandse). En dat gaat verder dan die anderhalf % zou verklaren ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *