Geschoren

Guido, directeur sportif van IR.Voor wie het nog niet wist: ik scheer mijn benen. Het geeft me moraal en ik vind het bovenal een mooi gezicht. Ik kick ook wel op mijn eigen fietspootjes. Alhoewel die uiteraard niet in de buurt komen van die van mijn vriendin, maar bij ons thuis wel op een goede tweede plaats komen. Tenminste, als ze mooi afgetraind zijn dan.

Dat je benen scheren een hoop moeite is bestrijd ik. Alleen de eerste keer – na de winter – gaat het wat moeizamer. Maar met een goede tondeuse en de scheermesjes van het bekende merk is het best te doen. Daarna is het een kwestie van bijhouden. Als je ze elke week onder de douche even meeneemt, ben je in een kwartiertje weer het mannetje.

Vanochtend was het weer zover, want ik ging een koersje rijden op Sloten, het thuisparcours van de Wielervereniging van Amsterdam. En ook al rijd ik daar bij de niet-licentiehouders, ik doe gewoon alsof ik bij de profs rijd. En daar horen dus ook vlijmscherpe beentjes bij.

Helaas kon ik daar vandaag niet echt meedoen om de ereplaatsen. Sprong een dikke halve kilometer voor het einde nog wel weg en reed een tijdje solo op kop, maar het peloton had het laatste woord. Vooraan middenmoot was het verdict. Maar één ding weet ik zeker: aan het haar op mijn benen zal het niet gelegen hebben.- gvda

Als directeur sportif van IR schrijf ik zo nu dan over de fiets en het fietsen. Hersenspinsels, invallen, filosofische overpeinzingen en observaties van mijn hand: alles kan aan bod komen.

Pin It


4 reacties op “Geschoren

  1. In één van de boeken van de niet genoeg geprezen Gijs Zandbergen meen ik, staat een verhaal over Bernard Hinault die met ongeschoren benen aan de start van een Belgische klassieker verschijnt. Als hij erop gewezen wordt, bromt hij boosaardig ‘vacances’ en eindigt hij ook ergens in de middenmoot. (ben op vacantie; als ik thuis ben kan ik de bron van het verhaal geven)

    Zelf vond ik dat ik mijn benen mocht scheren als ik in vorm was. Dan gaf het ook extra moraal. En de zon moest er op gestaan hebben, anders is het geen gezicht. Een en ander betekent dat ik de laatste 25 jaar met ongeschoren benen rondrijd.

  2. Dank voor je reactie Willem. Enne… is het alweer 25 jaar geleden dat we een fatsoenlijke zomer hadden in Nederland :-)

  3. Diezelfde Hinault won met ONGESCHOREN benen in de REGENBOOGTRUI zowel Parijs-Roubaix als de Amstel Gold Race. Liet in beide gevallen Roger de Vlaeminck met “lege” handen staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *