Afgetraind

Guido, directeur sportif van IR.We staan aan de vooravond van de Olympische Spelen wielrennen. Om vast wat in de stemming te komen ging ik op zoek naar wat foto’s van de Nederlandse delegatie in Londen. Eén van mijn facebook contacten had een foto van twee Nederlandse wielrenster gedeeld. De eerste, Loes Gunnewijk, herkende ik meteen. Bij de tweede duurde het even voordat het kwartje viel. Ik dacht namelijk dat het een junior renster was die naast haar op de foto stond. Het bleek echter om Marianne Vos te gaan.

De reden dat ik haar niet herkende? Holy moses, wat is die afgetraind. Daar zit werkelijk geen grammetje teveel vet aan. Letterlijk. Zij heeft als volwassen vrouw inderdaad het lichaam van een junior, maar het staat haar fantastisch. Aan alles zie je dat dit een dame is die alles – maar dan ook echt álles – doet om met het perfecte, optimale fietslichaam te kunnen rondrijden. Uiteraard is Vos een topsporter en traint en rijdt ze zich suf én is er een medische staf die haar op het gebied van voeding begeleidt, maar toch… Het is volgens mij toch vooral ook een kwestie van ijzeren discipline. Op je eten letten dus. 23 uur en 59 minuten per dag, zeven dagen per week.

Als ik Vos zie schaam ik me toch wel een klein beetje dat het mij na de winter zoveel moeite kost om een beetje in de buurt te komen van iets dat lijkt op mijn ideale racegewicht (iets wat elk seizoen wat lastiger schijnt te gaan, maar dat terzijde). Diep respect dus voor Vos en andere sporters die zo leven voor hun sport. Voor mij is Marianne daarom als atleet haar ongetwijfeld geringe gewicht in goud waard. Dat moet ze deze spelen dus dan ook maar omgehangen krijgen. Minstens één keer.

Vos en Gunnewijk op Box Hill, London

Als directeur sportif van IR schrijf ik zo nu dan over de fiets en het fietsen. Hersenspinsels, invallen, filosofische overpeinzingen en observaties van mijn hand: alles kan aan bod komen.2 reacties op “Afgetraind

  1. Dan moet je de choco taart wel laten staan, maar je had hem al snel op heb ik begrepen :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *