De GIOS van Piet

Piet Beerens heeft al tientallen Italianen in de rubriek ‘Jouw Fiets‘ staan. Deze GIOS Torino Super Record uit 1978 is zijn nieuwste toevoeging.

GIOS Super Record @ Italiaanse Racefietsen

“Deze keer een fiets die eigenlijk in iedere verzameling thuis hoort. Het frame komt van Gerrit en John van Dam uit Elst. Ik zocht eigenlijk een GT, maar deze met de apparte muntjes bevalt mij zeker zo goed. Ik heb het idee dat hij nog in originele lak zit, maar ik heb de muntjes ook al in een andere positie in de vorkkroon gezien. Het maakt in feite ook niets uit, het is gewoon een mooie fiets.

Over één ding twijfel ik nog, ik heb een tweede generatie Super Record achterderailleur gemonteerd uit ’79, maar op een fiets uit ’78 kan toch ook een eerste generatie Super Record derailleur. Men vertelde mij dat dit type frame speciaal gemaakt is voor de tweede generatie Super Record, maar die kwam toch pas in 1979.”

IR heeft vandaag getraind:

47 km | 28.6 gem. | route11 reacties op “De GIOS van Piet

 1. Ik denk niet dat je foto’s gaat vinden waar er met deze fiets gekoerst wordt EN een 1e generatie SR derailleur op de fiets zit.

  De velgen zijn van later terwijl hoge flens al wat was achterhaald.

  Fraai die subtiele gravering aan cranks en zadelpen!

 2. C.q. samengeraapt zootje. Maar wat geeft dat? ‘t Is een heel mooi frame en dat de bewegende delen wellicht niet origineel zijn vind ik niet zo gek voor een fiets van meer dan 30 jaar oud; op mijn Batavus Professional heb ik ook zonder ook maar 1 moment te twijfelen antraciet kleurige Mavic velgen gezet waar gewoon draadbandjes op kunnen i.p.v. de originele tubes.

  Eén ding moet me wel van ‘t hart: LELIJK die onwijs lange remkabels. Niet alleen ziet dat er niét uit, ook remt ‘t veel minder goed. Kortom, de schaar d’rin!

 3. Ik wil ook zo’n samengraapt zootje. Echt beremooi.

  Die kabels zijn inderdaad wat lang

  Zolang ik geen ruimte meer in de schuur heb droom ik nog even lekker door. (alsof dat mijn grootste probleem is)

  Succes ermee Piet.

  Maar wel gebruiken toch?

 4. Samengeraapt???? De wielen zouden vervangen kunnen worden en het zadel wellicht wat meer “standaard”., verder…………….? Kortere kabels, dat is smaak! Bloedmooie fiets in handen van iemand die weet wat ie doet. Veel plezier ermee.

 5. Theo zei: LELIJK die onwijs lange remkabels.

  Is me ook opgevallen bij andere fietsen van Piet.

  Hiermee kun je tijdens een natte fietstocht de was ophangen als het even opklaart :-)

  Het stuur ziet er fors uit. Misschien door de vertekening van camera

  optiek.

  Verder niks aan op te merken.

 6. Hallo mannen,leuk dat er zoveel commentaar loskomt,de remkabels kunnen bij nader inzien wel iets korter,bij de volgende fiets heb ik dit al toegepast.De hoogflensnaven zijn nog in 80 tigger jaren verkocht voor de liefhebbers,ik vind ze prachtig in zo’n oude fiets.de velgen zijn inderdaad aan de jonge kant,hier word aan gewerkt,er komen oudere in,ik heb nog een stelletje goudkleurige mavics.alleen waar heb ik ze opgeborgen,maar zo gauw ik ze opgegraven heb komen ze in de fiets,voor de rest van het samen geraapt zooitje,de derr ‘s zijn van 1979,het crankstel 1978,de remset klopt ook.Om voor een fiets alles origineel bij elkaar te rapen valt nog mee,ik heb er onderhand 50 en het word steeds moeilijker om het juiste spul te vinden.Maar ik blijf altijd openstaan voor het juiste commentaar.

  Allemaal hartelijk bedankt en tot ziens/schrijfs.

  ps Morgen op Stalenros NEERKANT mijn totaal gerestaureerde Cinelli CS

  uit 1970

  Wie geen tijd heeft,binnenkort staat hij op IR.

  Mvg Piet

 7. Hoi Piet een mooie Gios die niet van 78 is maar van 79 of later. In 1978 werd de GT nog gemaakt dat was de tweede generatie super record die alleen in 1978 is gemaakt. De derde generatie super record met muntjes en een balhoofd plaatje(metaal) werd vanaf 1979 gemaakt. Ik denk ook dat ie is overgespoten omdat er geen balhoofd plaatje(metaal) op zit en er geen sticker op de voorvork zit met de tekst Orginal Gios en de decal op de zit buis is te laag.

  Groet

 8. Hallo mannen misterie opgelost,sinds kort heb ik een Palletti in mijn verzameling,deze fiets uit 1978 is voorzien van een Campagnolo super Record achterderrailleur 2 generatie uit 1978.Dus kan het verhaal kloppen dat deGIOS speciaal voor de 2e gen SR gemaakt is in 1978.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *