De Alan van Victor

Victor van Pieterson uit Den Haag stuurde zijn met Campagnolo afgemonteerde Alan Super Record in voor de rubriek ‘Jouw Fiets‘ op dit blog.

Alan Super Record @ Italiaanse Racefietsen

“Ik heb deze Alan in 2011 aangeschaft. De fiets is geheel afgemonteerd met Campagnolo Nuovo Gran Sport, op de pedalen na dat zijn Campagnolo Triomphe pedalen uit de jaren ’80 / ’90 die ik beter vond passen bij de ranke lijnen van het frame.

Toen ik op een avond uit de trein kwam en zoals iedere doordeweekse dag langs de bewaakte fietsenstalling van Den Haag HS liep, liet ik mijn ogen zo als altijd even langs de daar opgestelde tweedehands fietsen glijden om te zien of er nog een interessante racefiets tussen zat. Toen viel mijn oog op een strak uitziend aluminium frame ontsierd door een grove standaard die men van tijd tot tijd op een mtb vindt, een aantal spatborden en een standaard stadsfiets stuur.

Na nadere inspectie bleek het om een Alan te gaan, de lugs zonder scheurtjes en op te remmen en pedalen na afgemonteerd met Campagnolo Nuovo Gran Sport. Na enig speuren op internet heb ik een setje Gran Sport remmen op de kop kunnen tikken en de fiets compleet gemaakt met een ttt stuur en stuurpen. Het resultaat is een heerlijke, super licht rijdende fiets die in het geheel geen moeite heeft om zich door het drukke verkeer in Den Haag te laten laveren”.2 reacties op “De Alan van Victor

  1. Zo ervaar je ook eens de voordelen van de NS in deze tijd! mooie fiets, veel plezier ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *