De Alan van Piet

Na heel veel Pinarello’s stuurt Piet Beerens nu een Alan crossfiets uit 1985 in voor de rubriek ‘Jouw Fiets‘ op dit blog.

Alan crossfiets uit 1985 van Piet Beerens op Italiaanse Racefietsen

“Het is herfst dus tijd voor een crosser. Deze super ALAN crosser uit 1985 heb ik van een vriend gekregen. Ik rij niet meer in het terrein en ben dus van plan om hier een leuk vrijetijdsfietsje van te maken, met onder andere zo’n klein smal recht stuur, met barends voor de oude schakelaars. De oude azuri schakeling achter blijft uiteraard behouden. Misschien nog met verlichting en spatbordjes.

Hij rijd heel comfortabel en is vanuit zijn gelijmde constructie nog steeds een unieke fiets met uitstraling. Ik denk dat vele van ons welke zo’n fiets hebben gereden, weg of terrein uitvoering, nog steeds met plezier hier aan terug denken. Mille grazie azuri!

Een ware Alan-liefhebber: Adrie van de Poel, oud profcrosser. Toen Adrie tijdens een croswedstrijd framebreuk kreeg bij zijn Alan crosfiets, trok hij zijn vest uit en bedekte hiermee zijn fiets, om er voor te zorgen dat het merk niet negatief op onze beeldschermen in beeld zou komen…”3 reacties op “De Alan van Piet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *